Aromahoitaja KOULUTUS

Aromahoitaja KOULUTUS 2019

 

Kiinnostaako Sinua aromaterapia eli kasvien eteeristen öljyjen käyttö kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena? Frantsila on Suomessa aromaterapiakoulutuksen pioneeri. Koulutuksen tavoitteena on antaa kaikki välttämätön tieto eteeristen öljyjen käytöstä hyvinvoinnin tukena, terveyden edistämisessä sekä ihon, mielialan ja erilaisten terveysongelmien tukihoitoina.

Koulutus sopii kaikille kiinnostuneille niin oman itsen kuin perheen tueksi sekä lisätyökaluksi mm. luontaishoitajille, fytoterapeuteille, yrttihoitajille ja vyöhyketerapeuteille. Se on oivallinen lisä mm. kehoterapeuteille, terveydenhoidon ammattilaisille kuten hierojille, lähihoitajille ja sairaanhoitajille sekä luontaistuotekaupan ja kauneudenhoitoalan ammattilaisille.

Huom! Voit osallistua myös vain yksittäiseen lähiopetusviikonloppuun mikäli et halua käydä koko koulutusta. Kerro ilmoittautuessasi kurssin päivämäärä, jotta ilmoittautumisesi ohjautuu oikeaan ajankohtaan.

 

Koulutuksen
SISÄLTÖ

1 Moduuli  / 6 osiota / Aromaneuvoja /-hoitaja

Ensimmäisenä koulutusvuotena paneudutaan tärkeimpien eteeristen öljyjenkäyttöalueisiin ja niihin liittyviin vaikutuksiin ja turvalliseen käyttöön

2 Moduuli  / 7 osiota / Aromaterapeutti-luontaishoitaja

Toisena vuotena perehdymme syvällisemmin eteeristen öljyjenhoitokäytäntöön sekä erilaisiin aromaterapeuttisiin tapoihin hoitaa ihmistävauvasta vaariin.

MODUULI 1 – Aromaneuvoja/hoitaja
1 OSIO – Aromaterapian perusteet – 17.–18.8.2019
Mitä aromaterapia on, hajuaistin merkitys, eteeristen öljyjen tuotantomenetelmät, annostelu, vasta-aiheet, eteeristen öljyjen esittely, keuhkojen ja hengitystievaivojen hoito, tislausdemo, laadunvalvonta,
hoitoharjoittelua pään alueelle ja rintakehälle.

2 OSIO – Ruoansulatus – 21.–22.9.2019

Kasviöljyt pohjaöljyinä, ruuansulatus ja aineenvaihdunta, asiakashaastattelun perusteita, yrtit, oman hoitoöljyn valmistus, jalkakylvyt, jalkojen aromaterapeuttinen hoito ja hieronta, vatsan hoito – sopivilla eteerisillä öljyillä.

3 OSIO – Tuki- ja liikuntaelimet – 12.–13.10.2019

Eteeristen öljyjen kemialliset pääkomponentit, tuoksutesti harjoittelua, lihasten, nivelten, jännitysten ja kipujen eteeriset öljyt, esimerkkiasiakkaiden pohdintaa, selän ja hartia-alueen hoitoharjoittelua.

4 OSIO – Eteeristen öljyjen tutkimus – 23.–24.11.2019

Kukkaisvedet, eteeristen öljyjen laatututkimus, kokemuksia sairaalamaailmasta, tutkimustuloksia maailmalta, haittavaikutusten arviointia, varoituksia, eteeriset öljyt ja lääkkeet, hoitotutkimus asiakkailla, eteeristen öljyjen käyttö eläimillä.

5 OSIO – Naiset ja lapset – 1.–2.2.2020

Hormonaalinen tasapaino ja eteeriset öljyt, käyttö raskaus- ja imetysaikana sekä synnytyksen tukena, käyttö vauvoilla. Kokovartalohoidot rentouttavana ja palauttavana wellness-hoitona.

6 OSIO – Ihmisen psyykkinen hyvinvointi 3 pv – 6.–8.3.2020

Psyykkinen hyvinvointi ja mieliala, stressin hoito, voimaantuminen, yin/yang -teoria, temperamentit eteeristen öljyjen valinnan perusteina, oman hoitavan parfyymin valmistus, unelmakasvohoidot, näyttöhoito osahoitona, tentti. Neuvoja/hoitajatodistusten jako.

 

MODUULI 2 – Aromaterapeutti/luontaishoitaja

7 OSIO – Aromaterapeuttiset hoidot – 4.–5.4.2020

Asiakashaastattelua ja -työskentelyn syventämistä, asiakastapausten pohdintaa, aromaterapeuttisen kokovartalohieronnan syventämistä, uusien eteeristen öljyjen esittelyä.

8 OSIO – Kasvilääkintä aromaterapian tukena – 6.–7.6.2020

Terapeutin omahoito – kehon detoxifikaatio, yrtit ja kukkaterapia aromahoitojen tehon lisääjinä, yrttituotteet asiakkaan kotihoitoina, yrttisalvan valmistaminen aromapohjatuotteeksi, kasvonaamion valmistaminen, yrttisauna ja yrttiset jalkakylvyt.

9 OSIO – Vanhusten hoito – 8.–9.8.2020

Vanhusten mielen virkeyden ja yleistilan kohottaminen, jalkakylpy ja jalkojen, kämmenien, käsien sekä pää- ja kasvoalueen hoito, saattohoito, omista voimavaroista huolehtiminen, asiakastapauksia.

10 Osio – Luontaishoidot ammattina – 3.–4.10.2020

Lääketieteen ja luontaislääketieteen historia ja käsitteet, ympäristö ja terveys, katsaus eri hoitomuotoihin, vastuu, luontaisterapia-alan mahdollisuudet hyvinvoinnin kentällä, ravinto tehon tukena, vyöhyketerapia pähkinänkuoressa.

11 Osio – Selluliitti- ja detox-hoidot – 5.–6.12.2020

Selluliitti- ja detoxhoidot, eteeriset öljyt, liukukuppaus, hoitojen kontraindikaatiot, kuivaharjaus, selluliittihoito, kiinteyttävät täsmäliikkeet, yrtit detoxhoitoa tukevina kotihoitoina.

12 Osio – SPA- ja Wellness -hoidot – 20.–21.2.2021

Hemmottelevia hoitokokonaisuuksia, aromaterapeuttiset kylvyt, kuorinnat ym. spa-hoidot, hunajahieronnat, turvehoidot ja aromaterapia, aromaattiset saunahoidot, aromaterapeuttinen kuumakivihieronta, polariaterapiasta apua aromahoitoihin.

13 Osio – Diplomikurssi 3 pv – 23.–25.4.2021

Seminaaritöiden esittely, näyttöhoidot asiakkaille, kirjallinen tentti, aromaterapeuttiset kokovartalohoidot ja neurovascular-hoidot syvärentoutushoitoina. Diplomien jako juhlallisuuksineen.

 

Koulutusmaksu ja
ILMOITTAUTUMINEN

Hinta: 310€ / osio 2 pv, paitsi 6. ja 13. osiot 3 pv 465€ sisältäen koulutuksen, materiaalit ja herkullisen kasvislounaspaketin.

Ilmoittautuminen: HUOM! Kerro ilmoittautuessasi kurssin päivämäärä, jotta ilmoittautumisesi ohjautuu oikeaan ajankohtaan.  https://frantsila.com/aromahoitajakoulutus-2019/

Mahdollisuus myös majoittumiseen Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa. Majoituspaketti 80€, sis. päivällinen, aamiainen, majoitus (3-4 hengen huoneissa, omilla liinavaatteilla)   ja yrttisauna. Liinavaatevuokra 20€. Voit myös kysyä 1-2 hengen huoneita.

Tiedustelut majoitukseen ja ruokailuihin liittyen:  info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi / 040 591 8742 / Aija Lento. Varaa majoituksesi sivun alla olevasta linkistä.

Tiedustelut koulutukseen liittyen:
Virpi Raipala-Cormier

virpi.raipala-cormier@frantsila.com / 03 343 5550

 

Koulutuksen
KOULUTTAJAT

Mervi Hardén
Diplomiaromaterapeuttikouluttaja, laillistettu hieroja, hermoratahieroja, akupunkturisti sekä fytoterapeutti

Päivi Blöchl
Diplomiaromaterapeutti, kouluttaja, Itävallan aromaterapeuttien yhdistyksen hallituksen jäsen

Angelika Maasikmäe
Diplomiaromaterapeutti, laillistettu hieroja

Virpi Raipala-Cormier
Diplomifytoterapeuttien (yrtti-) ja luontaishoitajien, shiatsuterapeuttien sekä joogaopettajien kouluttaja

James Cormier
Frantsilan tehtaanjohtaja, shiatsu- ja polariaterapeutti, meditaatio- ja joogaopettaja

Anna Karhu-Cormier
Diplomifytoterapeutti, joogaopettaja, Frantsilan Scent Lab’in suunnittelija