Diplomivyöhyketerapian koulutus 1/10

Diplomivyöhyketerapian koulutus 1/10

VYÖHYKETERAPIAHOITAJAN KOULUTUS, 6 ENSIMMÄISTÄ KURSSIA

Ilmoittaudu kurssille tästä

Sisältö ja kesto

Frantsilan koulutuksessa opiskellaan klassisen vyöhyketerapian mukaiset jalkojen ja käsien vyöhykkeet sekä korvien heijastealueita (aurikuloterapia). Lisäksi opetellaan hoitoa tukevia Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen mukaisia akupisteitä ja meridiaaneja. Koulutuksen aikana opiskellaan myös vyöhyketerapaihoitoa täydentävä rentouttava niska-hartiahieronta ja päähieronnan perusteet ja näiden alueiden akupisteitä sekä fyto-, ravinto- ja rentoutusterapian perusteita.

Koulutuksen kesto on n. 1.5 v. ja kurssit toteutetaan n. 2 kuukauden välein. Koulutuksen voi suorittaa työn ohessa. Kurssiviikonloppuja lähiopetuksella on yhteensä 10, sis. 24 oppituntia (á 45 min). Kurssiviikonloput kestävät perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään. Lähiopetuksen lisäksi opiskelija tekee 100 kirjattua harjoitushoitoa omalla ajallaan (n. 200 t), 2 hoitonäytettä opettajalle (yht. 4t) ja seminaarityön ja kirjallisen kokeen (yhteensä 100 t). Terapia-alan koulutusta tulee yhteensä 625 t. Koulutukseen kuuluu myös jakso Luontaisterapiat ammattina, 81 t, josta suoritetaan osa lähi- ja osa etäopintoina. Opiskelijalla tulee lisäksi olla suoritettuna SPR:n Ensiapu 1- kurssi (16 t) ja LKL:n suositusten mukaiset terveydenhuollon perusteet (378 t). Koulutuksen kokonaistuntimäärä on 1019 t (38 op). Koulutus täyttää LKL:n vaatimukset terapeuteille.

Mikäli opiskelijalla on hoitoalan pohjakoulutus (vähintään laillistettu hieroja, lähihoitaja tai vastaavat tiedot muulta hoitoalalta), lasketaan terveydenhuollon perusopinnot suoritetuksi kokonaan tai pienin täydennyksin (hieroja) ja hän voi valmistua diplomivyöhyketerapeutiksi muun koulutuksen käytyään. Muussa tapauksessa opiskelijan tulee suorittaa jossakin terveydenhuoltoalan oppilaitoksessa tai muussa soveltuvassa oppilaitoksessa em. terveydenhuollon perusteet. Koulutuksen voi suorittaa esim. Itä-Suomen Yliopistossa verkko-opintoina. Koulutusta järjestetään myös joissakin yksityisissä opistoissa sekä yliopistoissa. Voit tarkastaa asian omalta paikkakunnalta.

Vastaavana kouluttajana toimii Frantsilan kouluttama diplomivyöhyke-, diplomiluontaisterapeutti, luontaisterapiakouluttaja, sosiaalipsykologi Raija Pullinen. Koulutuksen muut opettajat ovat refleksologi, luontaisterapiakouluttaja Marja Jokela ja Frantsilan perustaja, agronomi ja fytoterapiakouluttaja Virpi Raipala-Cormier sekä mahdolliset muut vierailevat opettajat.


Koulutusaikataulu ja kurssien sisältö:

Vyöhyketerapia 1, 18-20.01.2019: Vyöhyketerapian historia, vyöhyketerapia hoitomuotona, kontraindikaatiot eli vasta-aiheet, asiakkaan kohtaaminen hoitotyössä, jalkojen vyöhykkeitä ja hoidon perusteiden opiskelua.

Vyöhyketerapia 2, 08-10.03. 2019: Perusteiden kertausta, lisää jalkojen vyöhykkeitä, Luontaisterapiat ammattina-opintoja.

Vyöhyketerapia 3, 26-28.04.2019: Käsien vyöhykkeet sekä muutamien hoitoa tukevien akupisteiden opiskelua. Hoitokokonaisuuksia eri vaivoihin. Niska- hartiaseudun ja pään hieronta. Luontaisterapiat ammattina-opintoja.

Vyöhyketerapia 4, 28-30.06.2019: Hoitokokonaisuuksia eri vaivoihin, Hoitojen kertausta. Luontaisterapiat ammattina-opintoja: ravintotietous, yrtit ja luontaistuotteet hyvinvoinnin ja hoitojen tukena. Perehtyminen Frantsilan tuotteiden käyttöön.

Vyöhyketerapia 5, 06-08.09.2019: Lisää vyöhykkeitä, hoitokokonaisuuksia eri vaivoihin, PKL:n (Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen) peruskäsitteistöä, korvien heijasteita l.aurikuloterapiaa.

Vyöhyketerapia 6, 25-27.10.2019: Hoitojen kertausta, meridiaanien ja akupisteiden opiskelua vyöhykehoitojen tueksi. Lisää ravintoterapian perusteita sisältäen myös Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen näkökulmaa.

Vyöhyketerapia 7, 29.11-01.12.2019: Rentoutusterapian ja mielikuvatyöskentelyn perusteet. Opettelemme mm. hengitys- ja mielikuvaharjoituksia, erilaisia rentoutumistekniikoita ja stressin hallintaa sekä stressin lievityshoitoja. Luontaisterapiat ammattina-opintoja.

Vyöhyketerapia 8, 24-26.01.2020: Hoitokokonaisuuksia eri vaivoihin. Hoitojen kertausta.

Vyöhyketerapia 9, 13-15.03.2020: Hoitojen harjoittelua, erikoistekniikkoina psycho-zone eli jalkojen energiaratahieronta ja metamorfinen hieronta.

Vyöhyketerapia 10, 15-17.05.2020: Päätöskurssi. Kirjallisen kokeen tehtävien tarkastus. Hoitoharjoituksia. Todistusten jako.


Vyöhyketerapia 10, 15-17.05.2020: Päätöskurssi. Kirjallisen kokeen tehtävien tarkastus. Hoitoharjoituksia. Todistusten jako.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot:
Ilmoittautuminen tapahtuu Frantsilan hyvän olon keskuksen kurssikalenterin nettikaavakkeella. Kts. peruutusohjeet, jotka löydät Frantsilan hyvän olon keskuksen nettisivujen kurssikalenterin alusta. Huom! Ilmoittautuminen koskee koko koulutusta.


Kurssitiedustelut:

Raija Pullinen, yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla: raija.pullinen@gmail.com
Puh. 050-3811271. Jätäthän tekstiviestin soittopyynnöllä, mikäli et tavoita.
Majoitus- ja ruokatiedustelut:
Aija Lento, puh. 040-5918742
aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi

Oikeudet muutoksiin pidätetään.