Ensiapukurssi-EA1

Ensiapukurssi-EA1

7.-8.9.2019 Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa klo 9-18

 

Hämeenkyrössä kaksipäiväinen SPR:n vaatimukset täyttävä ensiapukurssi (16h)
Lisäksi päivien aikana opiskellaan myös homeopaattisia ensiapuaineita (6h)

 

Suomen Punaisen Ristin Ensiapu-1 kurssin sisältö:
● Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
● Hätäensiavun perusteet
o Tajuttomalle annettava ensiapu
o Peruselvytys
o Vierasesine hengitysteissä
o Verenkierron häiriötila (sokki)
o Verenvuodon tyrehdyttäminen
● Haavat
● Tavallisimmat sairauskohtaukset
● Palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat
● Nivelvammat ja murtumat
● Myrkytykset

Kouluttajana erikoissairaanhoitaja, homeopaatti, SPR:n valtuuttama ensiavun ja terveystiedon kouluttaja Marita Leppänen (Soisalon Ensiapukoulutus).

Kurssin ensimmäisen päivän aihe liittyy henkeä pelastavaan ensiapuun. Opimme, mikä on ihmisen auttamisessa tärkeintä tehdä ensin ja mitä vasta sitten. Miten tajuttomuus tunnistetaan, miten hengitystiet avataan ja hengitys arvioidaan ja mitä hätäilmoituksessa on muistettava? Kurssilla opetellaan ja harjoitellaan painelu-puhalluselvytyksen oikea ja tehokas tekniikka, sekä defibrillaattorin käyttö elvytyksen apuna. Opitaan, miten tulee toimia, jos jonkun hengitysteissä on este. Tai jos kyseessä on suuri, hallitsematon verenvuoto tai sokkitila, sekä harjoitellaan haavojen sidontaa. Päivän lopuksi on pieni rastiharjoitus ko. aiheista.

Toisena päivä tutustutaan tavallisimpiin sairauskohtauksiin; miten niitä voisi ennaltaehkäistä ja mikä on ensiavun merkitys? Päivän aikana opetellaan myös palovammojen ja murtumien sekä myrkytysten ensiapua. Loppukokeena on rastiharjoitus ryhmissä.

Opetuksessa käytetään paljon kuvia, videoita ja ennen kaikkea harjoituksia ja ryhmätöitä. Ensiapu onkin “learning by doing”.

Kunkin teeman virallisen osion lopuksi otamme mukaan homeopatian mahdollisuudet. Ensiaputaitojen lisäksi meillä homeopaateilla on erinomaiset lääkeaineemme hädässä olevan ihmisen auttamiseksi. Hätätilanteissa tulee silti aina hakeutua myös virallisen terveydenhuollon arvioon ja hoitoon.

Kurssin hinta on 204,- (sis. alv 24%) sisältää myös päivien lounaat.

Kurssista saa todistuksen SPR:n Ensiapu-1 kortin, joka on voimassa kolme vuotta.
Mahdollisuus myös päivittää voimassa oleva kortti kolmeksi vuodeksi eteenpäin yhden päivän koulutuksessa, hinta 134,- (sis. alv 24%).

Sitova ilmoittautuminen 31.7.2019.mennessä koulutus@heleonni.fi

Majoitus: Voit myös majoittua Frantsilan Hyvän Olon Keskukseen: Majoituspakettiin kuuluu päivällinen ja aamiainen ja 1 yö ryhmähuoneessa ja yrttisauna, hinta 80€. Voit myös kysyä vapaita 1-2h:n huoneita. Päivällisen voi varata, vaikka ei majoitu.

Kurssi järjestetään, jos osallistujia vähintään 12 (maksimimäärä 16) Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan!
Kesäterveisin Helena

HELEONNI-koulutuspalvelut, Helena Mykrä
Vanhankaupunginkatu 7a6, 13100 Hämeenlinna, puh 040 565 2566
www.itshealth.fi