Hengähdä ja hellitä – syvän levon joogaviikonloppu

Hengähdä ja hellitä – syvän levon joogaviikonloppu

16.-18.2.2024

”Haastavina aikoina ulottuvillamme on vain harvoja ankkureita, joihin turvautua. Lepo on väylä, jonka avulla voit löytää ankkurin itsestäsi. Se on pelastusköysi.” – James Reeves

 

Tervetuloa kolmen päivän ajaksi Frantsilan Hyvän Olon Keskukseen, Hämenkyrön levolliseen maalaismaisemaan tekemään ”ei juuri mitään”! Syvän levon joogaviikonloppu tarjoaa mahdollisuuden hengähdyshetkeen ja suloiseen, palauttavaan joutilaisuuteen kaukana arjen kiireistä.

Retriitin ohjelma koostuu restoratiiviseen joogasomatiikkaan ja jooganidraan pohjautuvista harjoituksista. Niiden keskiössä on tilan tekeminen levolle ja sille antautuminen. Lisäksi ohjelmassa on runsaasti aikaa olemiselle ja joutilaisuudesta nautiskelulle.

Somaattinen lähestymistapa joogaan kannustaa löytämään uudenlaisia, syvästi omaa itseä kuuntelevia ja palauttavia tapoja olla ja liikkua kehossa. Jooganidra-harjoitus on ohjattu, makuulla tehtävä kehomeditaatio, joka mahdollistaa syvän rentoutumisen ja levon. Harjoitus kutsuu olemisen tilaan, kehittää itsetuntemusta ja vahvistaa yhteyttä sisäiseen rauhan kokemukseen riippumatta siitä, mitä maailmassa tai elämässämme tapahtuu.

Retriitin harjoitukset tehdään pääosin lattialla istuen tai maaten. Viikonloppu sopii niin aloittelijoille kuin pitkään jooganneillekin.

Retriitti alkaa perjantaina klo 16 ja päättyy sunnuntaina klo 14.30.

OHJELMA (pienet aikataulumuutokset mahdollisia)

Perjantai

16 Saapuminen ja majoittuminen

17 Tervetuloa – kurssin esittely

17.30 Illallinen

19-20.30 Joogaharjoitus

Lauantai

8.30 Mahdollisuus hiljaiseen yhteismeditaatioon

9 Aamiainen

10-12 Joogaharjoitus

12.15 Lounas

15 Yrttitee- ja kahvihetki

16 Yrttisauna

17.30 Illallinen

19-20.30 Joogaharjoitus

Sunnuntai

8.30 Mahdollisuus hiljaiseen yhteismeditaatioon

9 Aamiainen

10-12 Joogaharjoitus

12.15 Lounas

13.30-14.30 Joogaharjoitus

14.30 Lähtökahvit- ja yrttitee – retriitti päättyy

HINTA

315€, sisältää täysihoidon ja ohjelman.

MAJOITUS

Kurssimaksu sisältää ateriat (aamiainen, lounas, päivällinen, yrttitee ja kahvi) ja majoituksen 3-5 hengen huoneissa Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa (Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö) sekä yrttisaunan. Ruokailuihin ja majoitukseen liittyvät kysymykset, mukaan lukien tiedustelut 1 hengen huoneista: Aija Lento (Frantsila), aija.lento(at)frantsilanhyvanolonkeskus.fi, p.040 591 87 42. 1hh on 30€ lisä/yö ja 2hh 20€ lisä/ yö /hlö.

MUKAAN TARVITSET
– joogamatto/alusta

– joogatiili, bolsteri ja silmätyyny, jos on

– viltti

– lämmin, mukava vaatetus

– halutessasi omia eväitä väli- ja iltapalalle

– liinavaatteet ja pyyhe (myös vuokrattavissa 30€:n lisämaksusta)

OHJAAJA

Hanna Kuosmanen on Tampereella asuva ravintoterapeutti ja joogaopettaja. Hän on opiskellut mm. joogasomatiikkaa, jooganidraa sekä yin- ja Scaravellijoogaa ja opettanut vuodesta 2003 lähtien. Viikkotuntien lisäksi Hanna ohjaa viikonlopputyöpajoja ja retriittejä eri puolilla Suomea. Lisätietoja: https://ruokarauha.fi/jooga/

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset sähköpostitse hanna(a)ruokarauha.fi.

Mukaan mahtuu 12 henkeä. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä mahdollinen erityisruokavaliosi.

PERUUTUSEHDOT
Kursseille ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on ilmainen, jos perut yli 30 päivää ennen kurssin alkua. Mikäli perut kurssin alle 30 pv ennen kurssin alkamista, veloitamme puolet kurssin hinnasta. Jos perut alle 14 pv ennen kurssin alkamista tai et peru lainkaan, veloitamme koko kurssimaksun. Esteen sattuessa kurssipaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle. Jos kurssi ei jostain syystä toteudu, maksamme kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin. Peruutuksissa ja muutoksissa perimme toimistomaksun 40 euroa.

Lämpimästi tervetuloa lepäämään ja olemaan!