Loitsun Synty -kurssi

Loitsun Synty -kurssi

pe-su 8.-10.11.2024

 

Ohjaajina

Noora Korppi ja Helena Karhu

 

Tervetuloa Frantsilan hyvän olon keskuksen lumoavaan kurssisaliin ja yhteiseen piiriimme oppimaan kokemuksellisesti loitsimisen perusteita. Pohjoinen animistis-shamanistinen lähtökohtamme voi tuoda elämäämme lisääntyvää vakautta, kun tunnet juuresi ja vahvistat luontoyhteyttäsi äänesi, kehosi ja tunteittesi kautta. Tutustumme yhdessä loitsisimisen menetelmiin ja harjoitteisiin, jotka perustuvat luonnon kuuntelemiselle, intuitiiviselle herkistymiselle, tunteita tuntemalla ja avoimuudelle – sekä perinteeseen perehtymiselle.

Lähdemme tutustumaan niin oman kansanperinteemme luonnonhenkisiin ulottuvuuksiin laulaen, kirjoittaen, kuunnellen ja hiljentyen. Tarkastelemme luonnonhenkisyyttä syventyen omien kulttuuristen juuriemme tutkimiseen: Iloiten maailmanlaajuisesti merkittävästä loitsutraditiosta, oman luontomme äänimaailmasta ja omasta muinaisuudestamme.  Kurssilla on ainutlaatuinen mahdollisuus muotoilla omaa loitsuasi ja saada siihen Noora Korpin melodista opastusta. Mikäli sinulla on omia soittimia, voit mieluusti ottaa ne mukaan kurssille.

Loitsut ovat suomalaisen kansanperinteen erityisintä ydintä, jollaista ei ole vastaavassa muodossa missään muualla maailmassa. Loitsuperinteen on tutkittu juontuvan ainakin 2000 vuoden takaa, ja sen juuret ovat muinaissuomalaisuudessa, shamanistisessa kulttuuriperinteessä. Loitsut ovat riittirunoja, joiden taustalla on kansantietämyksellinen käsitys väen voimasta. Loitsujen kieli eroaa tavanomaisesta kielestä liittyen juuri sanojen väkeen. Kalevalamittaan sepitettyjä loitsuja on nimitettu luvuiksi tai sanoiksi. Aikoinaan paikallisissa maalaisyhteisöissä, loitsujen käyttö oli hyvin yleistä ja niitä osasivat kaikki.

Loitsutraditio elää vahvasti vielä tänäkin päivänä. Uuden sukupolven loitsijattaria kasvaa edelleen, jotka ovat vahvassa yhteydessä vanhoihin sanoihin ja rytmeihin, vaikkakin osaavat yhdistää niitä nykysanoihin.

Nautimme Frantsilan energeettisesti ja käytännössä hoitavista puitteista, hyvästä ruoasta ja lempeistä löylyistä, talviunille painuneiden luomuyrttipeltojen kupeessa.

Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua loitsuamiseen. Aiempaa kokemusta mistään ei tarvita – jos intuitiosi ja inspiraatiosi välähtää tämän lukiessa – tule matkaamme!

 

Ohjaajat:

Noora Korppi:

Olen tunne- ja tietoisuusvalmentaja sekä laulaja-lauluntekijä. Nämä kaksi maailmaa yhdistyvät luomissani ja kauttani virtaavissa loitsulauluissa, joiden taikaan haluan sinut tällä kurssilla perehdyttää. Oma reittini loitsujen maailmaan on ollut “vahinko” – en lähtenyt tälle tielle mitenkään tietoisesti vaan koen, että loitsut valitsivat minut.

Vuonna 2018 kuulin kutsun ruveta järjestämään Korpin loitsulaulupiirejä. Ne tarjoavat shamanistisen matkan eri tunnetilojen läpi luomieni loitsujen siivin. Monet ihmiset ovat kertoneet saaneensa apua loitsuistani tunteiden käsittelyyn – minkä itse koenkin tässä maailman ajassa loitsujen tärkeimmäksi tehtäväksi.

Odotan innolla, että pääsemme yhdessä vahvistamaan yhteyttä itseemme, juuriimme, luontoomme ja loitsuperinteeseen.

Helena Karhu:

Olen pohjoiskarjalainen shamanismin opettaja, kulttuurituottaja ja -tutkija. Elämäni sielutehtävä on Karhun Talossa, jonka tavoitteena on muistaa syvä yhteytemme luontoon –  tietoisuuden, hyvinvoinnin ja yhteyden lähteenä kaikille yhteisössä. Haluan ymmärtää, muistaa ja elää kansankulttuureja ja viisausperinteitä yhdessä teidän kaikkien kanssa. Olen Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja, jonka tavoitteena on edistää, vahvistaa ja elää Pohjois-Karjalan esi-isien viisauden perinteitä.

Intohimoni on tuoda esiin shamanistis-animistisen kulttuuriperinnön valoa lisääviä, yhteistyökykyisiä ja voimaannuttavia puolia, joissa jokainen voi levätä sellaisena kuin on, vapaudessa tulla sellaiseksi kuin on. Kurssin ohjaajana tavoitteenani on olla inspiroiva ja positiivinen ohjaaja, jossa elämän yksinkertaisuus ja luonnollisuus ovat avainasemassa.

 

Kurssin pitopaikka:

 Tervetuloa Frantsilan yrttitilalle!

Frantsilan Hyvän olon keskuksen maanläheiset, luonnolliset ja viihtyisät tilat luovat turvallisen ja tasapainottavan kodin tämän viikonlopun yhteiselle matkallemme.

Frantsilan hyvinvointikeskus on Hämeenkyrössä noin 45 minuutin päässä Tampereelta ja muutaman tunnin päässä Helsingistä. Järjestämme tarvittaessa myös kimppakyytejä. Lisätiedot paikasta: https://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/

 

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssipaikka ei valitettavasti ole esteetön, joten kurssille osallistuvilta edellytetään normaalia liikkuvuutta. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön, ja ruokailut ovat kasvisruokaa.

 

Ilmoittautuminen:

Kurssimaksu ja ilmoittautuminen:

Early-bird 31.7.2024 asti: Kurssimaksu on 200 EUR sis. kurssiohjelma ja 24% ALV.

Elokuusta alkaen: Kurssimaksu on 250 EUR sis. kurssiohjelma ja 24% ALV.

Tämän lisäksi majoitus täysihoidolla on 200 euroa.

Ilmoittautuminen

Majoitus täysihoidolla:

Tämä on kurssi, jolla suosittelemme kaikkia osallistujia majoittumaan hyvän olon keskuksessa. Tämä pitää meidät energeettisesti yhdessä tänä aikana ja sallii omalle prosessillesi viikonlopun työhön tarvittavan ajan ja yksinäisyyden. Majoitus täysihoidolla on Frantsilan hyvinvointikeskuksessa. Majoitus täysihoidolla (tuloillan illallisesta lähtöpäivän lounaaseen) on 200 EUR /hlö / 2 yötä yhteisissä huoneissa. Valitettavasti 1-hh meillä ei ole tällä kurssilla tarjota lisämaksusta kuin korkeintaan muutamalle.

Kurssimaksu ei sisällä matkakuluja retriittikeskukseen ja takaisin, eikä matkavakuutusta. Kaikkien osallistujien tulee lukea ja ymmärtää varaus- ja peruutusehdot ennen ilmoittautumista: https://www.karhuntalo.com/varaus-ja-peruutusehdot

Kurssi on täysin alkoholiton ja päihteetön.

Yhteydenotto: Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: info@karhuntalo.com

 

Kurssin alustava ohjelma:

Perjantai:

16.00- Osallistujien saapuminen

17.00 Kurssin aloitus: Tutustumiskierros / Tervetuliais-loitsut /Uhrilahja-mandala

18.00 Illallinen

19.00 Korpin loitsulaulupiiri

 

Lauantai:

08.00 Aamiainen

09:00 Kurssin ohjelma / Aamun meditaatio / Luento loitsuamisesta

10.30 tauko

Oman loitsun muodostaminen alkaa luonnossa

12:00 Lounas

13:00-15:00 Tauko

15:00 Rumpumatka & loitsut

16.30 tauko

16.45 Oman loitsun muodostamista

18.00 Illallinen

19.00 Iltameditaatio & rauhoittuminen

20.00 Saunominen

 

Sunnuntai:

08.00 Aamiainen

09:00 Loitsu-seremonia

12:00 Lounastauko

13:00-14:00 Kurssin päätös ja loppupiiri