Luonnon Kesä – Kesäloman Mindfulness Retriitti

Luonnon Kesä – Kesäloman Mindfulness Retriitti

17.-19. 7.2020

Kesäloman mindfulness-retriitti, joka on yhdessäoloa, luontomeditaatiota, ohjattuja retkiä luonnon pyhille voimapaikoille ja lempeitä läsnäolon harjoituksia. Frantsilan paratiisimaiset olosuhteet ovat levon ja hyvänolon pyhättömme kesän parhaimpaan aikaan. Lepäämme yksinkertaisten läsnäolon harjotteiden avulla, kävelemme yrttipeltojen kupeessa ja iloitsemme yhteisestä ystävyyden hengestämme.

Kesäretriitin tavoite on hellivä ja syvä lepääminen läsnäollen kokonaisvaltaisesti kehossamme, tunteissamme, mielessämme ja hengessämme. Yhdessä kuuntelemme, mitä sydämemme tarvitsee tähän kesähetkeen, ja olemme läsnä. Kosketamme hetkeksi myös Buddhan opetuksia onnellisuudesta, ja jatkamme tästä matkaa pyhälle paikalliselle luonnon voimapaikalle. Teemme yhdessä kesäisen seremonian luonnossa, ja kuuntelemme luonnon opetuksia onnellisuudesta.

Retriittien tarkoitus on irrottaa meidät hetkeksi arkielämästämme, että voimme tulla läsnä omalle itsellemme ilman arjen velvotteita. Näiden päivien aikana voit olla vain itsellesi, rakastua itseesi ja omaan energiaasi. Puhdistamme ja voimaannutamme elämänvoiman varastomme, että voimme palata takaisin arkeemme kiitollisina ja yhä kirkkaampina valo-olentoina.

Kesäloman kesäretriitin ohjaajana toimii kaksi kansanparantajaa, joiden jokakesäinen kesäretriitti on tuonut yhteen useita osallistujia Suomesta ja myös ulkomailta. Olemme nauttineet siitä vapauden, yhteyden ja hyvinvoinnin tunteesta, mitä yhteiset retriitit ovat välittäneet. Jokainen retriitti on ollut uniikki kokonaisuus, ja odotamme mielenkiinnolla, ilolla ja hymyillen tätä kertaa. Tervetuloa mukaan joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan!

Tule yksin, ystäväsi tai kumppanisi kanssa tähän yhteiseen piiriin, missä lisäämme iloa ja hyvinvointia elämänpolulle. Olemme kiitollisia siitä, että olet sinä!

Retriittipäivien iltapäivätaukojen aikana on myös mahdollista tilata erikseen lisämaksusta Frantsilan muita hoitoja, kuten hierontaa, yrttihoitoja, kuppausta jne. Mikäli retriitin osallistujilla on kiinnostusta, voimme myös lisäohjelmana tilata oman aromaterapeuttisen uutteen valmistuksen.

Retriitin ohjaajat:

Helena Karhu on vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helenan elämäntyö liittyy shamanismiin ja kansanparannukseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Helena toimii myös mindfulness meditaatio-ohjaajana. Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta. Helena on 7-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli takana pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hänen elämänsä teki suuren muutoksen, jonka myötä hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa vastaan kutsumusammattinsa. Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada,. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa erityisesti toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä.

Sanna-Kaisa Ilmarinen on meridiaanihoitaja, ammattikuppaaja ja kuppauksen opettaja. Sanna on myös valmistunut klassiseksi hierojaksi vuonna 1994. Hän tekee myös suola-hunaja-hierontoja ja energiahoitoja. Sannalla on monivuosikymmeninen kokemus, ja hän työskentelee vakituisesti Arlan saunalla Helsingissä. Sanna käyttää hyödykseen pitkää, monipuolista ja värikästä elämänkokemustaan ollen hieno elämän opettaja hänet tapaaville, vaikkei hän itse vaatimattomuudessaan itseään korostakkaan. Sanna on kokenut Lapinkävijä, ja säteilee puhdasta luonnonenergiaa. Sanna on hoitanut lukuisia ihmisiä Suomessa ja ulkomailla kuppauksella, meridiaanihoidoilla ja hieronnalla.  Sanna on myös taiteilija, ja esimerkiksi hänen yhteisteoksensa ”Talvilintuja takanvalossa” Suvi Suvereenin kanssa on neokalevalainen lintusarja, joka nähtiin tammikuussa Lux Helsinki – valotaidetapahtumassa tammikuussa 2020.

Sanna-Kaisaa ja Helenaa yhdistää heidän rento ja kannustava huolenpitonsa retriitin osallistujista, jossa jokainen osallistuja on kunnioitettu, rakastettu, ja kuultu sellaisena kuin jokainen on. Yhdessä Sanna-Kaisa ja Helena ovat tasapainoinen ja innostava opettaja-kaksikko, jotka tuovat iloa ja inspiraatiota retriitin kulkuun.

Retriittipaikka: Frantsilan hyvän olon keskus on Hämeenkyrössä, noin 50 km Tampereelta. Hämeenkyröön pääsee helposti ja edullisesti esim. Onnibussilla. Retriittimme pitopaikka on Vihtorin talo, joka on idyllinen vanha maalaistalo täynnä tunnelmaa. Majoitus tapahtuu samassa talossa. Frantsilan luomutila ja sen yrttitarhat ovat hyvän olon keskuksen läheisyydessä. Koko paikka huokuu rauhallista ja hyvää tunnelmaa, parantavaa ja voimaannuttavaa energiaa, tarjoten täten ideaalisen paikan retriitillemme ja kesälomallemme. Tervetuloa Frantsilaan!

Hinta:

200 EUR sis. retriittiohjelman ja 24% ALV.

Hinta ei sisällä majoitusta, ruokailuja, matkoja ja vakuutusta. Retriitille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehdoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Majoitus täysihoidolla (perjantain iltapäiväkahvista sunnuntain lounaaseen) on 180 EUR /henkilö/2 vrk jaetussa huoneessa omilla liinavaatteilla. Majoitus täysihoidolla varataan erikseen sivun alaosan linkistä.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Retriittiin ilmoittautuminen ja siihen liittyvät tiedustelut: Helena Karhu, info@karhuntalo.com

Majoitusvaraukset sivun alla olevasta linkistä. Majoitukseen ja ruokailuihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä Aija Lentoon, aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi /040 591 8742.

Palautteita kesäretriitiltä:

Retriitti oli juuri se mitä tulin hakemaan. Ihanassa suhteessa lepoa ja ”aktiviteetteja”. Lämmin, rento, hauska tunnelma. Hyvät energiat käsin kosketeltavissa. Upea retriitti. Ohjaajien hoitavaan energiaan sulautui täysin. Olen tosi iloinen että osallistuin. Kiitos.” Hanne Hahn

”Suosittelen lämpimästi ihmisille jotka hakevat kipinää muutokseen ja latautumiseen.” Marja Karhunen

”Upea, erilainen, koskettava, parantava, puhdistava ja elämää muuttava kurssi.” Kielo

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!