Luonnon Kesä – Mindfulness viikonloppuretriitti

Luonnon Kesä – Mindfulness viikonloppuretriitti

16.-18.7. 2021

 

Ohjaajina Helena Karhu ja Ratanaula Sanna Ilmarinen

 

MINDFULNESS * LUONTOMEDITAATIO * KOKONAISVALTAINEN HYVINVOINTI & ONNELLISUUS * SYVÄ RENTOUTUMINEN *

 

Kesäloman mindfulness-retriitti, joka on yhdessäoloa, luontomeditaatiota, ohjattuja retkiä luontoon ja lempeitä läsnäolon harjoituksia. Frantsilan paratiisimaiset olosuhteet ovat levon ja hyvänolon pyhättömme kesän parhaimpaan aikaan. Lepäämme yksinkertaisten läsnäolon harjotteiden avulla, kävelemme yrttipeltojen kupeessa ja iloitsemme yhteisestä ystävyyden hengestämme.

Kesäretriitin tavoite on hellivä ja syvä lepääminen läsnäollen kokonaisvaltaisesti kehossamme, tunteissamme, mielessämme ja hengessämme. Yhdessä kuuntelemme, mitä sydämemme tarvitsee tähän kesähetkeen, ja olemme läsnä. Kosketamme hetkeksi myös Buddhan opetuksia onnellisuudesta, ja jatkamme tästä matkaa paikalliselle luonnon voimapaikalle. Teemme yhdessä kesäisen seremonian luonnossa, ja kuuntelemme luonnon opetuksia onnellisuudesta.

Retriittien tarkoitus on irrottaa meidät hetkeksi arkielämästämme, että voimme tulla läsnä omalle itsellemme ilman arjen velvotteita. Näiden päivien aikana voit olla vain itsellesi, rakastua itseesi ja omaan energiaasi. Puhdistamme ja voimaannutamme elämänvoiman varastomme, että voimme palata takaisin arkeemme kiitollisina ja yhä kirkkaampina valo-olentoina.

Olemme nauttineet siitä vapauden, yhteyden ja hyvinvoinnin tunteesta, mitä jokakesäiset yhteiset retriitit Frantsilassa ovat välittäneet. Jokainen retriitti on ollut uniikki kokonaisuus, ja odotamme mielenkiinnolla, ilolla ja hymyillen tätä kertaa. Tervetuloa mukaan joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan!

Tule yksin, ystäväsi tai kumppanisi kanssa tähän yhteiseen piiriin, missä lisäämme iloa ja hyvinvointia elämänpolulle. Olemme kiitollisia siitä, että olet sinä!

Retriittipäivien iltapäivätaukojen aikana on myös mahdollista tilata erikseen lisämaksusta Frantsilan muita hoitoja, kuten hierontaa, yrttihoitoja, kuppausta jne. Mikäli retriitin osallistujilla on kiinnostusta, voimme myös lisäohjelmana tilata oman aromaterapeuttisen uutteen valmistuksen.

 

Retriitin ohjaajat:

Helena Karhu on vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helenan elämäntyö liittyy kansantietämyksen ja -kulttuurin kehittämiseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta nykypäivänä Pohjoismaissa. Helena toimii myös mindfulness-meditaatio-ohjaajana ja Reiki Masterina. Helena on 8-vuotiaiden kaksosten äiti. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä luonnonhenkisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Lisää Helenasta tästä linkistä: https://www.karhuntalo.com/karhu

Ratanaula Sanna-Kaisa Ilmarinen on meridiaanihoitaja, ammattikuppaaja ja kuppauksen opettaja. Hän tekee myös suola-hunaja-hierontoja ja energiahoitoja. Sannalla on monivuosikymmeninen kokemus, ja hän työskentelee vakituisesti Arlan saunalla Helsingissä. Sanna käyttää hyödykseen pitkää, monipuolista ja värikästä elämänkokemustaan ollen hieno elämän opettaja hänet tapaaville. Sanna on kokenut Lapinkävijä, ja säteilee puhdasta luonnonenergiaa.  Sanna on myös taiteilija, ja esimerkiksi hänen yhteisteoksensa ”Talvilintuja takanvalossa” Suvi Suvereenin kanssa on neokalevalainen lintusarja, joka nähtiin tammikuussa Lux Helsinki – valotaidetapahtumassa tammikuussa 2020 sekä Punkaharjun taideluolassa kesällä 2020.

Sanna-Kaisaa ja Helenaa yhdistää heidän rento ja kannustava huolenpitonsa retriitin osallistujista, jossa jokainen osallistuja on kunnioitettu, rakastettu, ja kuultu sellaisena kuin jokainen on. Yhdessä Sanna-Kaisa ja Helena ovat tasapainoinen ja innostava opettaja-kaksikko, jotka tuovat iloa ja inspiraatiota retriitin kulkuun.

 

Retriittipaikka: Frantsilan hyvän olon keskus on Hämeenkyrössä, noin 50 km Tampereelta. Hämeenkyröön pääsee helposti ja edullisesti esim. Onnibussilla. Frantsilan luomutila ja sen yrttitarhat ovat hyvän olon keskuksen läheisyydessä. Koko paikka huokuu rauhallista ja hyvää tunnelmaa, parantavaa ja voimaannuttavaa energiaa, tarjoten täten ideaalisen paikan retriitillemme ja kesälomallemme. Tervetuloa Frantsilaan!

Osallistumismaksu:

220 EUR sis. retriittiohjelman ja 24% ALV.

Hinta ei sisällä majoitusta, ruokailuja, matkoja ja vakuutusta. Retriitille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehdoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

 

Majoitus ja ruokailut:

Majoitus täysihoidolla (perjantain illallisesta sunnuntain lounaaseen) on 180 EUR /henkilö/2 vrk jaetussa huoneessa omilla liinavaatteilla.

Ilmoittautuminen:

Voit varata paikkasi kesäretriitille tästä: Ilmoittautuminen ja majoitusvaraus

Lisätietoja osoitteesta info@karhuntalo.com

 

Palautteita kesäretriitiltä:

Retriitti oli juuri se mitä tulin hakemaan. Ihanassa suhteessa lepoa ja ”aktiviteetteja”. Lämmin, rento, hauska tunnelma. Hyvät energiat käsin kosketeltavissa. Upea retriitti. Ohjaajien hoitavaan energiaan sulautui täysin. Olen tosi iloinen että osallistuin. Kiitos.” Hanne Hahn

”Suosittelen lämpimästi ihmisille jotka hakevat kipinää muutokseen ja latautumiseen.” Marja Karhunen

”Upea, erilainen, koskettava, parantava, puhdistava ja elämää muuttava kurssi.” Kielo

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!