Luonnon Talvi Mindfulness Viikonloppuretriitti

Luonnon Talvi – Mindfulness Viikonloppuretriitti

4.-6.2.2022

 

MINDFULNESS * LUONTOMEDITAATIO * KOKONAISVALTAINEN HYVINVOINTI & ONNELLISUUS * SYVÄ RENTOUTUMINEN * DIGITAL DETOX

Ohjaajina Helena Karhu ja Ratanaula Sanna Ilmarinen

 

Talvisen viikonlopun mindfulness-retriitti, joka on yhdessäoloa, luontomeditaatiota, ohjattuja retkiä lähellä yrttipeltoja ja lempeitä läsnäolon harjoituksia. Aloitamme vuoden 2022 uuden elämänsyklin nauttien Frantsilan paratiisimaisista olosuhteista, läsnäolosta, levosta ja hyvästäolosta sydäntalven aikaan. Lepäämme yksinkertaisten läsnäolon harjoitteiden avulla, kävelemme talvilevolla olevien peltojen kupeessa ja iloitsemme yhteisestä ystävyyden hengestämme.

Viikonlopun talviretriitin tavoite on hellivä ja syvä lepääminen läsnäollen kokonaisvaltaisesti kehossamme, tunteissamme, mielessämme ja hengessämme. Yhdessä kuuntelemme, mitä sydämemme tarvitsee tähän kesähetkeen, ja olemme läsnä. Kosketamme hetkeksi myös Buddhan opetuksia onnellisuudesta, ja puhumme omasta potentiaalistamme vuodelle 2022. Teemme yhdessä talvisen seremonian luonnossa, ja kuuntelemme luonnon opetuksia onnellisuudesta.

Retriittien tarkoitus on irrottaa meidät hetkeksi arkielämästämme, että voimme tulla läsnä omalle itsellemme ilman arjen velvoitteita. Näiden päivien aikana voit olla vain itsellesi, rakastua itseesi ja omaan energiaasi. Puhdistamme ja voimaannutamme elämänvoiman varastomme, että voimme palata takaisin arkeemme kiitollisina ja yhä kirkkaampina valo-olentoina.

Tämän viikonlopun tavoite on myös toimia eräänlaisena täydellisenä ”digital detox”-tuokiona elämässämme. Mikäli osallistujille mahdollista, olemme koko viikonlopun ilman kännyköitä ja muita digitaalisia laitteita, ja retriitin sen todellisessa merkityksessä. Lepäämme koko viikonlopun oman itsemme äärellä. Kuuntelemme syvempiä elämän ääniä, että meidän olisi helpompi nähdä, mikä on hyvinvointimme suunta.

Retriitin ohjaajana toimii kaksi kansanparantajaa, joiden retriitit Frantsilassa ovat tuoneet yhteen useita osallistujia Suomesta ja ulkomailta. Tämä on toinen talvikauden retriittimme yhdessä, ja iloitsemme mahdollisuudesta kutsua sinut mukaan! Olemme nauttineet siitä vapauden, yhteyden ja hyvinvoinnin tunteesta, mitä yhteiset retriitit ovat välittäneet. Jokainen retriitti on ollut uniikki kokonaisuus, ja odotamme mielenkiinnolla, ilolla ja hymyillen tätä kertaa. Tervetuloa mukaan joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan!

Tule yksin, ystäväsi tai kumppanisi kanssa tähän yhteiseen piiriin, missä lisäämme iloa ja hyvinvointia elämänpolulle. Olemme kiitollisia siitä, että olet sinä!

Retriittipäivien iltapäivätaukojen aikana on myös mahdollista tilata erikseen lisämaksusta Frantsilan muita hoitoja, kuten hierontaa, yrttihoitoja, kuppausta jne. Mikäli retriitin osallistujilla on kiinnostusta, voimme myös lisäohjelmana tilata oman aromaterapeuttisen uutteen valmistuksen.

Retriitin ohjaajat:

Helena Karhu on syntyperäinen joensuulainen mindfulness-ohjaaja, shamanismin ja tiibetinbuddhismin harjoittaja, yhteisökasvattaja, taiteilija, kaksosäiti ja tutkija. Karhu kirjoittaa väitöskirjatutkimusta pohjoismaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n (www.tietajakeskus.org) puheenjohtaja. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Helena toimii perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com), jonka palvelujen kautta opimme lisää kansantietämyksestä  itsetuntemuksen ja yhteisökasvatuksen avuksi.

 

Sanna-Kaisa Ilmarinen on meridiaanihoitaja, ammattikuppaaja ja kuppauksen opettaja. Sannalla on monivuosikymmeninen kokemus, ja hän työskentelee vakituisesti Arlan saunalla Helsingissä. Sanna käyttää hyödykseen pitkää, monipuolista ja värikästä elämänkokemustaan ollen hieno elämän opettaja hänet tapaaville. Sanna on kokenut Lapinkävijä, ja säteilee puhdasta luonnonenergiaa. Sanna on hoitanut lukuisia ihmisiä Suomessa ja ulkomailla. Sanna on myös taiteilija, ja esimerkiksi hänen yhteisteoksensa ”Talvilintuja takanvalossa” Suvi Suvereenin kanssa on neokalevalainen lintusarja, joka nähtiin mm. Lux Helsinki – valotaidetapahtumassa tammikuussa 2020.

Sanna-Kaisaa ja Helenaa yhdistää heidän rento ja kannustava huolenpitonsa retriitin osallistujista, jossa jokainen osallistuja on kunnioitettu, rakastettu, ja kuultu sellaisena kuin jokainen on. Yhdessä Sanna-Kaisa ja Helena ovat tasapainoinen ja innostava opettaja-kaksikko, jotka tuovat iloa ja inspiraatiota retriitin kulkuun.

Retriittipaikka: Frantsilan hyvän olon keskus on Hämeenkyrössä, noin 50 km Tampereelta. Hämeenkyröön pääsee helposti ja edullisesti esim. Onnibussilla. Frantsilan luomutila ja sen yrttitarhat ovat hyvän olon keskuksen läheisyydessä. Koko paikka huokuu rauhallista ja hyvää tunnelmaa, parantavaa ja voimaannuttavaa energiaa, tarjoten täten ideaalisen paikan retriitillemme. Tervetuloa Frantsilaan!

Retriitin alustava ohjelma:

Perjantai:

-16.00 Osallistujien saapuminen ja majoittuminen

17.00 Retriitti alkaa

18.00  Illallinen

19:00 Iltameditaatio

 

Lauantai:

08.00 Aamupala

09.00 Retriitin ohjelma

12.00 Lounas

Tauko klo 15.00 asti

15.00 Retriitin ohjelma

18.00 Illallinen

Saunominen

 

Sunnuntai:

08.00 Aamupala

09.00 Retriitin ohjelma

12.00 Lounas

13.00 Retriitin ohjelma

14.00 Retriitti päättyy

 

 

Osallistumismaksu:

220 EUR sis. retriittiohjelman ja 24% ALV.

Hinta ei sisällä majoitusta, ruokailuja, matkoja ja vakuutusta. Retriitille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehdoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Majoitus ja ruokailut:

Majoitus täysihoidolla (torstain iltapäiväkahvista sunnuntain lounaaseen) on 180 EUR /henkilö/2 vrk jaetussa huoneessa omilla liinavaatteilla.

Ilmoittautuminen:

Voit varata paikkasi viikonloppuretriitille Frantsilan ilmoittautumislomakkeen kautta alla olevasta linkistä.

Varaa paikkasi tästä

Lisätietoja osoitteesta info@karhuntalo.com

 

Palautteita kesän 2021 retriitiltä:

” Retriittiviikonloppu antoi itselleni enemmän kuin osasin odottaakaan.
Selvästi oli tarkoitus että osallistuin tähän ja juuri nyt!
Itsetuntemukseni ja myös itsetuntoni sai aivan mielettömän boostin ja
tämä on tuonut isoja asioita omaan elämääni jo nyt. Myös elämäntehtäväni
ja se mitä haluan tehdä sai lisää vahvistusta. Sillä tiellä olen jo
ollutkin, mutta nyt sekin sai lisävahvistuksen ja varmistuksen että olen
oikealla tiellä. Maalissa en ole, enkä varmaan tule olemaankaan, mutta
nyt nautin tästä matkasta ja mitä se tuokaan eteeni. 🙂 Tuntui että
viikonloppuna meissä olevat/liikkuvat voimat ja energiat olisi voineet
vaikka liikuttaa vuoria!
Nyt oloni on vapautunut ja kiitollinen sekä onnellinen! Kiitos kiitos
kiitos!”

Miia Saarinen, Helsinki

 

” Kiitos mahtavasta viikonlopusta. Olen tosi iloinen että tulin ja tuntuu että retriitti oli juuri sitä mitä nyt tarvitsin. Olo on erilainen kuin pitkään aikaan, ehkäpä jokin uusi suunta elämälle on löytymässä. Olet Helena todella ihana, sinun olemus ja nauru on jotain erityistä, kiitos ♥️!”

Kesäretriitin osallistuja, Mäntsälä

 

Palautteita kesäretriitiltä 2020:

 

” Kiitos vielä upeasta viikonlopusta Frantsilassa. Olo on edelleen seesteinen ja onnellinen – viikonloppu täytti kaikki odotukset ja paljon enemmän!”

” Leijuttiin koko (paluu)matka Helsinkiin päin, oltiin niin upeissa oloissa ja sfääreissä. Kiitos ikimuistoisesta viikonlopusta! Tämä jatkaa elää meidän sydämissä ja elämissä eteenpäin. Kiitollinen. Kiitos teille molemmille, upeat shamaani naiset. Oli onni olla osallisena, toivon todella, että tiet vielä kohtaa.”

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!