Luonnon Talvi  Mindfulness Viikonloppuretriitti

Luonnon Talvi – Mindfulness Viikonloppuretriitti

15.-17.1.2021

 

Ohjaajina Helena Karhu ja kansanparantaja Sanna Ilmarinen

 

MINDFULNESS * LUONTOMEDITAATIO * KOKONAISVALTAINEN HYVINVOINTI & ONNELLISUUS * SYVÄ RENTOUTUMINEN * LUONNON PYHÄT PAIKAT

 

Talvisen viikonlopun mindfulness-retriitti, joka on yhdessäoloa, luontomeditaatiota, ohjattuja retkiä luonnon pyhille voimapaikoille ja lempeitä läsnäolon harjoituksia. Aloitamme vuoden 2021 uuden elämänsyklin nauttien Frantsilan paratiisimaisista olosuhteista, läsnäolosta, levosta ja hyvästäolosta sydäntalven aikaan. Lepäämme yksinkertaisten läsnäolon harjotteiden avulla, kävelemme talvilevolla olevien peltojen kupeessa ja iloitsemme yhteisestä ystävyyden hengestämme.

Viikonlopun talviretriitin tavoite on hellivä ja syvä lepääminen läsnäollen kokonaisvaltaisesti kehossamme, tunteissamme, mielessämme ja hengessämme. Yhdessä kuuntelemme, mitä sydämemme tarvitsee tähän kesähetkeen, ja olemme läsnä. Kosketamme hetkeksi myös Buddhan opetuksia onnellisuudesta, ja puhumme omasta potentiaalistamme vuodelle 2021. Teemme yhdessä talvisen seremonian luonnossa, ja kuuntelemme luonnon opetuksia onnellisuudesta.

Retriittien tarkoitus on irrottaa meidät hetkeksi arkielämästämme, että voimme tulla läsnä omalle itsellemme ilman arjen velvotteita. Näiden päivien aikana voit olla vain itsellesi, rakastua itseesi ja omaan energiaasi. Puhdistamme ja voimaannutamme elämänvoiman varastomme, että voimme palata takaisin arkeemme kiitollisina ja yhä kirkkaampina valo-olentoina.

Retriitin ohjaajana toimii kaksi kansanparantajaa, joiden jokakesäinen kesäretriitti Frantsilassa on tuonut yhteen useita osallistujia Suomesta ja ulkomailta. Tämä on ensimmäinen talvikauden retriittimme yhdessä, ja iloitsemme mahdollisuudesta kutsua sinut mukaan! Olemme nauttineet siitä vapauden, yhteyden ja hyvinvoinnin tunteesta, mitä yhteiset retriitit ovat välittäneet. Jokainen retriitti on ollut uniikki kokonaisuus, ja odotamme mielenkiinnolla, ilolla ja hymyillen tätä kertaa. Tervetuloa mukaan joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan!

Tule yksin, ystäväsi tai kumppanisi kanssa tähän yhteiseen piiriin, missä lisäämme iloa ja hyvinvointia elämänpolulle. Olemme kiitollisia siitä, että olet sinä!

Retriittipäivien iltapäivätaukojen aikana on myös mahdollista tilata erikseen lisämaksusta Frantsilan muita hoitoja, kuten hierontaa, yrttihoitoja, kuppausta jne. Mikäli retriitin osallistujilla on kiinnostusta, voimme myös lisäohjelmana tilata oman aromaterapeuttisen uutteen valmistuksen.

 

Retriitin ohjaajat:

Helena Karhu on vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helenan elämäntyö liittyy shamanismiin ja kansanparannukseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Helena toimii myös mindfulness meditaatio-ohjaajana. Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta. Helena on 8-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli takana pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hänen elämänsä teki suuren muutoksen, jonka myötä hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa vastaan kutsumusammattinsa. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa erityisesti toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä. 

Sanna-Kaisa Ilmarinen on meridiaanihoitaja, ammattikuppaaja ja kuppauksen opettaja. Sanna on myös valmistunut klassiseksi hierojaksi vuonna 1994. Hän tekee myös suola-hunaja-hierontoja ja energiahoitoja. Sannalla on monivuosikymmeninen kokemus, ja hän työskentelee vakituisesti Arlan saunalla Helsingissä. Sanna käyttää hyödykseen pitkää, monipuolista ja värikästä elämänkokemustaan ollen hieno elämän opettaja hänet tapaaville, vaikkei hän itse vaatimattomuudessaan itseään korostakkaan. Sanna on kokenut Lapinkävijä, ja säteilee puhdasta luonnonenergiaa. Sanna on hoitanut lukuisia ihmisiä Suomessa ja ulkomailla kuppauksella, meridiaanihoidoilla ja hieronnalla.  Sanna on myös taiteilija, ja esimerkiksi hänen yhteisteoksensa ”Talvilintuja takanvalossa” Suvi Suvereenin kanssa on neokalevalainen lintusarja, joka nähtiin mm. Lux Helsinki – valotaidetapahtumassa tammikuussa 2020.

Sanna-Kaisaa ja Helenaa yhdistää heidän rento ja kannustava huolenpitonsa retriitin osallistujista, jossa jokainen osallistuja on kunnioitettu, rakastettu, ja kuultu sellaisena kuin jokainen on. Yhdessä Sanna-Kaisa ja Helena ovat tasapainoinen ja innostava opettaja-kaksikko, jotka tuovat iloa ja inspiraatiota retriitin kulkuun.

Retriittipaikka: Frantsilan hyvän olon keskus on Hämeenkyrössä, noin 50 km Tampereelta. Hämeenkyröön pääsee helposti ja edullisesti esim. Onnibussilla. Frantsilan luomutila ja sen yrttitarhat ovat hyvän olon keskuksen läheisyydessä. Koko paikka huokuu rauhallista ja hyvää tunnelmaa, parantavaa ja voimaannuttavaa energiaa, tarjoten täten ideaalisen paikan retriitillemme ja kesälomallemme. Tervetuloa Frantsilaan!

 

Retriitin alustava ohjelma:

Pe 15.1.2021:

-16.00 Osallistujien saapuminen ja majoittuminen

17.00 Retriitti alkaa

18.00  Illallinen

19:00 Iltameditaatio

 

La 16.1.2021:

08.00 Aamupala

09.00 Retriitin ohjelma

12.00 Lounas

Tauko klo 15.00 asti

15.00 Retriitin ohjelma

18.00 Illallinen

Saunominen

 

Su 17.1.2021:

08.00 Aamupala

09.00 Retriitin ohjelma

12.00 Lounas

13.00 Retriitin ohjelma

14.00 Retriitti päättyy

 

Osallistumismaksu:

200 EUR sis. retriittiohjelman ja 24% ALV.

Hinta ei sisällä majoitusta, ruokailuja, matkoja ja vakuutusta. Retriitille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehdoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Majoitus ja ruokailut:

Majoitus täysihoidolla (torstain iltapäiväkahvista sunnuntain lounaaseen) on 180 EUR /henkilö/2 vrk jaetussa huoneessa omilla liinavaatteilla.

Ilmoittautuminen:

Voit varata paikkasi viikonloppuretriitille spostilla: info@karhuntalo.com ja Frantsilan ilmoittautumislomakkeen kautta sivun alareunasta.

Lisätietoja osoitteesta info@karhuntalo.com

 

Palautteita kesäretriitiltä 2020:

” Kiitos vielä upeasta viikonlopusta Frantsilassa. Olo on edelleen seesteinen ja onnellinen – viikonloppu täytti kaikki odotukset ja paljon enemmän!”

” Leijuttiin koko (paluu)matka Helsinkiin päin, oltiin niin upeissa oloissa ja sfääreissä. Kiitos ikimuistoisesta viikonlopusta! Tämä jatkaa elää meidän sydämissä ja elämissä eteenpäin. Kiitollinen. Kiitos teille molemmille, upeat shamaani naiset. Oli onni olla osallisena, toivon todella, että tiet vielä kohtaa.”

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!