Luonnonmukainen koiranhoito-kurssi

Luonnonmukainen koiranhoito-kurssi

18.03.2019

Tarkoitettu kaikille kiinnostuneille!

KOIRANHOITOKURSSI alkaa  klo 10 ja loppuu  klo 15

Ilmoittaudu kurssille tästä


Ensimmäisenä päivänä tutustutaan koiran anatomiaan ja fysiologiaan päämääränä ymmärtää miltä terve koira näyttää ja miten se liikkuu. Silloin omistaja pystyy tarkkailemaan koiransa kehonkieltä: sen liikkumista, asentoja ja käyttäytymistä ja havaitsemaan mahdolliset virheet ja poikkeamat.

Pääpiirteittäin mennään läpi luusto, lihaksisto ja hermorakenne. Jaotellaan myös lihaskudoksissa olevat erilaisia kiputiloja, niiden syntyminen, hoitaminen ja ennaltaehkäisy. Käydään läpi miten hieronta vaikuttaa lihaskudoksen lisäksi myös, verenkiertoon, ihoon, kipuun, lymfanestekiertoon, hermojärjestelmään, aineenvaihduntaan, rasvakudokseen, luukudokseen ja sisäelimiin. Annetaan vinkkejä oman koiran hierontaan mm. minkälaisia otteita käyttäen ja missä järjestyksessä kannattaa edetä koiran kehossa. Kerrotaan miten voi tarkistella koiran nivelten liikeratoja.

Toisena päivänä käydään läpi venyttelyä ja siihen liittyviä hyötyjä ja riskejä, on kyseessä sitten koti- tai urheileva koira. Käväistään läpi koiran ruoka-aine ympyrä, koska ravinto vaikuttaa suoranaisesti myös koiran lihaskuntoon ja terveyteen. Käydään läpi pääpiirteittäin ruokintaan liittyviä haittoja ja hyötyjä, sekä ylipainon seuraukset. Kerrataan miksi fysiologisesti kasvien lääkinnälliset ominaisuudet ja luonnolliset vitamiinit ovat hyvä vaihtoehto myös koiralle. Käydään läpi koirien yleisimpiä sairauksia, vaivoja ja ongelmatilanteita ja niihin erinomaisesti soveltuvia kasviuutteita. Ja tietysti tarkastellaan uutteiden annostelua pitkäaikaisissa hoidoissa, kuuriluonteisesti tai tukihoitona.

Oman koiran voi ottaa mukaan näytepotilaaksi, jos koira on terve ja se malttaa maata kyljellään!

Ota koiralle makuualusta mukaan!


OPETTAJA Silvia Sipinen

Virallinen koulutukseni on eläinhieroja ja siinä suoritin erikoistumisen koirahierojaksi.
Suoritin koulutukseni Eläinten Luontaislääkintäkoulu ELK Weterissä.
Samassa koulussa suoritin kurssit kasvilääkinnästä ja koiran luonnonmukaisesta ravitsemuksesta.

HINTA  250€ sisältää alvit, opetuksen, opintomateriaalin, lounaat ja kahvittelut kahdelta päivältä. Kurssista saat todistuksen.

MAJOITUSPAKETTI on 80 € sisältäen keittopäivällisen, iltateen, yhden yön ryhmähuoneessa, yrttisaunan sekä aamiaisen. Ota omat liinavaatteet ja saunapyyhe mukaan tai vuokraa talosta 20€:lla. Koiran majoitus 20€.

Majoituspaketti 2h huoneessa on 100€/hlö

Majoituspaketti 1h huoneessa on 110€

ILMOITTAUTUMINEN www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi / kurssit / lomake . Lähetämme laskun, kun saamme ilmoittautumisesi. Varaa paikkasi maksamalla lasku. Peruutusohjeet kurssikalenterin alussa. Kurssille mahtuu osallistujia rajoitettu määrä.

Tervetuloa oppimaan hoitamaan koiraasi luonnollisesti!

Ilmoittaudu kurssille tästä