Olemisen onnea – kokemisen iloa

Olemisen onnea – kokemisen iloa

Pe 26.7. klo 16 – su 28.7. klo 15.30

Tervetuloa suven suloiseen aikaan nauttimaan olemisen onnesta ja kokemisen ilosta.

Aloitamme tutustumalla hengitykseemme, tunnistamaan omaa rytmiämme, miten hengityksen avulla voimme rentoutua ja hiljentyä kuuntelemaan kehoamme ja laskeutumaan läsnäolon tilaan. Olemisen tilassa voi avautua kuuntelemaan, mitä itsessä liikkuu. Rauhallisesti herättelemme kehoa luonnolliseen liikkeeseen, kehon tuntemuksia ja tarpeita kunnioittaen. Liike on kehon luonnollinen tila, voit löytää lapsenomaista iloa vapaasta, itsestä lähtevästä liikkeestä.

Syvennämme kehomme aistimista lempeillä, yksinkertaisilla ääniharjoituksilla. Meillä jokaisella on omanlainen ääni, voimme tuottaa erilaisia ääniä, puhua, laulaa. Äänen värähtely resonoi meissä fyysisesti ja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti mielen, tunteiden ja kehon tasolla. Rauhoittavat äänet rentouttavat kehoa, laskevat pulssia ja verenpainetta. Reippaat äänet puolestaan aktivoivat ja antavat energiaa. Viikonlopun aikana tutkimme yhdessä äänen ja kehon yhteyttä eri tavoin ääntä tuottaen ja laulaen. Saamme myös tutustua äänten tuottaman resonanssin hoitavaan vaikutukseen äänirentoutuksen kautta.

Meditaatio on yhteyttä pyhään tilaan, sielun viisauteen. Meditatiivinen tila on mahdollista saavuttaa luovan toiminnan kautta, ja lisäksi johdattelemme siirtymää valoyhteyteen sanallisesti tai äänimaljojen avulla. Kuvan avulla tuomme näkyväksi kaikkea kokemaamme, millaiset muodot ja värit ilmentävät sielunmaisemaamme.

Luovuuden äärellä ei tarvitse osata eikä tietää, vaan sallia lapsenomainen uteliaisuus löytää ja kokea jotakin uutta. Oman erilaisuuden hyväksyminen ja arvostaminen syntyy kokemisen ilosta, olla ryhmässä yksin ja yhdessä, tulla kuulluksi, nähdyksi, hyväksytyksi.

Keho ja mieli rauhoittuvat luonnon läheisyydessä. Frantsilan maisemissa voimme nauttia myös kaikista luonnonelementeistä, aloittaa kehonherättelyn raikkaalla aamunurmella, hengittää puhdasta maalaisilmaa, käydä iltakävelyllä luontopolulla tai käväistä iltauinnilla lähijärvessä.

Kurssin hinta 200€, sis alv 24%, ohjauksen ja kurssimateriaalit

Täysihoito 180€, sis. alvit, ruokailut, majoituksen sekä yrttisaunan, ota mukaan liinavaatteet ja saunapyyhe. Voit myös vuokrata liinavaate- ja pyyhesetin hintaan 20€. Tee majoitusvaraus sivun alareunassa olevasta linkistä. Siellä voit ilmoittaa myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Ilmoittautuminen viimeistään 26.6.2019, info@ilowatti.net, puh 045 676 0080 Päivi Ilonen.

Kurssimaksu laskutetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Täysihoito maksetaan paikan päällä Frantsilaan.  Kurssimaksu palautetaan, jos osanoton peruutus 30 pv ennen kurssin alkua, lääkärintodistusta vastaan tai jos kurssinjärjestäjä peruu kurssin. Jos peruutus 29-14 pv ennen kurssia, veloitetaan puolet kurssimaksusta, muuten veloitetaan koko kurssimaksu. Jos itselle tulee este, voi osanoton siirtää toiselle henkilölle.

Ajo-ohjeet: https://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/yhteystiedot/

Lisätiedot: info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi, puh 040 5918742/Aija Lento

Lämpimästi tervetuloa kokemukselliseen viikonloppuun. Kurssi toteutuu, kun ilmoittautujia vähintään 6 (max 12)

 

Ohjaajat:

Päivi Ilonen, rentoutusterapeutti, työnohjaaja, Valon Kosketus-hoitaja/kouluttaja

Uupumisen kautta lähdin etsimään aidompaa itseäni, kuka oikeasti olen ja oli rohkeasti katsottava pintaa syvemmälle. Sydän kutsui henkisten asioiden äärelle, energiahoitojen ja kurssien kautta avauduin valolle ja rakkaudelle. Tällä hetkellä toimin Valon Kosketus-hoitajana sekä Valon Kosketus-perustason kouluttajana. Henkisen yhteyden löydyttyä oli seuraava askel kohti mielen maailmaa, miten voimme vapautua mielen rajoituksista, miten ajatuksilla luomme elämäämme. Tämän jälkeen sydän kutsui tutustumaan keholliseen minään tarkemmin ja lähdin opiskelemaan rentoutusterapeutiksi. Hoitotyössä sain kohdata monia työssä uupuneita ja sitä kautta kiinnostuin työnohjaajakoulutuksesta. Sieltä sain työkaluja luovuuden herättelyyn, ja miten kaikki vastaukset ja oivallukset löytyvät sisältämme luovuuden avulla.  Näistä omista löydöistä ja oivalluksista tahdon jakaa jotakin teille ja toivon, että viikonlopun aikana voitte nauttia olemisen onnesta ja kokemisen ilosta.

 

Milla Holma, musiikkiterapeutti, musiikinopettaja

Musiikki ja erityisesti laulu ovat aina olleet osa minua. Pienenä opin laulamaan ennen kuin puhumaan, mutta jossain vaiheessa lapsuutta laulaminen muuttui minulle vaikeaksi. Opiskelin kuitenkin musiikinopettajaksi ja myöhemmin musiikkiterapeutiksi, missä ammatissa olen toiminut kohta 12 vuotta pääkaupunkiseudulla. Hiljaisen/harmonisen laulun ja kehotietoisuutta lisäävien harrastusten, kuten joogan ja qigongin, avulla olen viime vuosina löytänyt uudenlaisen yhteyden omaan ääneeni ja äänen resonanssiin kehossa. Olen syventänyt ymmärrystäni hoitavasta äänestä ja äänen terapeuttisen käytöstä ValveWellnessin järjestämässä vuoden mittaisessa ääniterapiakoulutuksessa, jossa perehdyttiin eri instrumenttien ja ihmisäänen hoitaviin mahdollisuuksiin. Tammikuussa valmistuin myös äänimaljahieronnan harjoittajaksi Suomen Peter Hess -akatemiasta. Musiikillinen matkani on kulkenut jo pitkään käsi kädessä Valon kosketus –hoitojen ja -koulutusten avaaman sisäisen kasvuprosessin kanssa. Tällä hetkellä koen itselleni erityisen läheiseksi ja tärkeäksi musiikkiterapeutin työn saattohoitopotilaiden parissa.

 

Palautetta edellisiltä Frantsilan Olemisen onnea-kursseilta:

  • Mieli on usein palannut sinne maisemiin tässä arjen keskellä. Jotenkin kaikki oli siellä niin kohdillaan: tunnelma, miljöö, ryhmä, sinä vetäjänä, ruoka jne.
  • Paljon asioita reppuun työstettäväksi. Päällimmäiseksi asiaksi mukaan RAKKAUS.
  • Ohjelma oli tasapainoinen, kaikki oli huomioitu
  • Hyvä ja tasapainoinen, rentoutushetket olivat maagisen hienoja.

Kurssi ylitti odotukset

  • Sisältö oli hienosti suunniteltu kokonaisuus kuin soljuva virta, yksi asia johti toiseen…kolmanteen jne
  • Luit minua! Sain kaiken, mitä tarvitsin
  • maalausharjoitukset toimivat minulle parhaiten. Kurssin pituus juuri sopiva- sysäsi liikkeelle niin isoja juttuja, että nyt ihan väsy
  • Minulla oli tyhjä mieli ja avoin sydän kun tulin. Tein löytöjä, luovuin turhasta, pölystä, liasta, haavoista. Sain tehtävän.
  • Sain enemmän mitä toivoin