Sähkömagneettisten kenttien kurssi – Terveellinen koti ja työpaikka

Sähkömagneettisten kenttien kurssi
– Terveellinen koti ja työpaikka

21.–22.9.2019 (la klo 10-18 ja su kello 9-15)

 

Tervetuloa tutustumaan sähköön ja säteilyyn, niin itsessäsi ja ympärilläsi!

 

OHJELMASSA:

– Mobiiliaddiktio ja sen tuntomerkit. Digital Detox ja vinkit vieroittumiseen.

– Mobiiliteknologioiden radiotaajuisen säteilyn riskienhallinnan ABC: kännykät, mokkulat, WLANit ym. Terveellisemmän tietokonetyöpisteen rakentaminen.

– Luonnonilmiöt ja sähkömagneettiset kentät – miten ne vaikuttavat ihmisiin, eläimiin ja kasveihin.

– Kävelyretki Frantsilan luonnossa –mitä maan magneettikenttää mittaava mittari kertoo (säävaraus)

– Sähkömagneettisiin kenttiin liittyvät PEMF-hoidot ja wellbeing-laitteet – rajattomat mahdollisuudet. Hoitoesimerkkejä ja videoita.

– Sähkömagneettisten kenttien mittaamisen perusteet – harjoituksia ryhmittäin eri ympäristöissä. Kodin kuormituspisteet ja niiden minimointi.

– Hyvä ja rentouttava uni – makuuhuoneen mittaus ja vinkit

– Valaistus kotona ja työpaikalla – millaiset lamput tuottavat luonnollista, terveellistä valoa. Demonstraatio.

 

Opettaja: FT, KM Mikko Ahonen – http://www.mikkoahonen.com

Tämä kurssi on jo 3. laatuaan Frantsilassa ja selvästi ihmisten uteliaisuus oman kehon sähkömagneettisen toiminnan osalta saa osallistujat yhä uudelleen tulemaan kurssilleni 🙂

Aloitin IT-alalla 80-luvulla ja jo silloin huomasin tarpeen terveellisemmille työtiloille ja -välineille. Olin 2000-luvun alussa mukana maailman suurimmassa mobiilioppimisen tutkimushankkeessa (EU IST MOBILearn) ja sen kautta tajusin, kuinka tärkeätä on valistaa lapsia, perheitä ja organisaatioita teknologian terveellisemmästä käytöstä. Tätä valistustyötä teemme kansainvälisesti Wireless Education non-profit säätiön ( http://www.wirelesseducation.org ) puitteissa englantilaisten ja amerikkalaisten tuttujeni kanssa.

Addiktion ja digitaalisen stressin hallinta on myös olennainen syy kurssieni tarpeelle.

Olen työskennellyt tutkijana yhteensä 25 vuotta Tampereen yliopistossa ja Mittuniversitetetissä Sundsvallissa. Viimeiset 10 vuotta olen toiminut mobiiliteknologioiden terveysvaikutusten tutkimuksen parissa, lääkäri, professori Lennart Hardellin ja TT Tarmo Koppelin kanssa.

Erityisesti riskienhallinnan koulutusten ja koti/työpaikkamittausten parissa olen työskennellyt viimeiset 10 vuotta.

Nyt 2019  olen kiinnostunut PEMF-hyvinvointiteknologioista, erityisen vastustuskyvyn parantamisen näkökulmasta. Uteliaana ihmisenä opiskelen (yhä) kansanterveystiedettä harrastuksenani.

Lupaan kurssini käyneille selkeitä terveysetuja ja taidot terveellisemmän kodin & työpisteen suunnitteluun.

Osallistusmaksu: kahden päivän kurssista on 220€. Osallistumismaksu sisältää lounaiden ja kahvien lisäksi mini-quiz-kyselyn etukäteen, jonka mobiililaitteiden käyttöön liittyvää sisältöä käsitellään itse kurssilla. Todistus lopuksi mittauskurssin suorittamisesta.

Majoituspaketti: la-su ryhmähuoneessa, sisältäen aamiaisen ja saunan 80€. Tarvittaessa lisävuorokausi pe-la 50€. Ota omat lakanat ja saunapyyhe mukaan (muuten lakanavuokra 20€).

Ilmoittautuminen: alla olevasta linkistä. Lähetämme laskun, kun vastaanotamme ilmoittautumisesi. Varaa paikkasi maksamalla lasku, kiitos. Kurssille mahtuu osallistujia rajoitettu määrä.

 

Peruutusehdot: Mikäli perut kurssin 20 pv ennen kurssin alkamista, veloitamme puolet kurssin hinnasta. Jos perut 7 pv ennen kurssin alkamista tai et peru lainkaan, veloitamme koko kurssimaksun. Lääkärintodistuksella veloitamme vain toimistokulun 40 €. Esteen sattuessa kurssin voi luovuttaa toiselle henkilölle. Jos kurssi ei jostain syystä toteudu, maksamme kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin. Peruutusehdot koskevat myös mahdollisia lounas- ja majoituspaketteja.