Shamaanin Maailma

Shamaanin Maailma

11.-14.11. 2021

 

Ohjaajina Helena Karhu (Karhun Talo) ja Shikoba Summer (Yellow Galactic Sun, Tanska)

GLOBAALI SHAMANISTINEN KULTTUURI * BREATHWORK * KAAKAOSEREMONIA

* SEREMONIA ÄITI MAALLE * OMAN ELÄMÄN POLKU

 

Shamaanin Maailma on tapahtuma juhlalle, kauneudelle, syvälle hengitykselle ja korkeille visioille. Tullaan yhdessä lepäämään, inspiroitumaan ja tukemaan käytännössä toinen toisiamme. Mitä seuraava askeleemme maapallolla pitää sisällään, on valjastettu seikkailuille, ystävyydelle ja johdatukselle. Kohtaamme kokonaisina ihmisinä, ja hymyilemme, kun tunnistamme.

Lähdemme polullemme syvällä kunnioituksella ja yhteydellä omiin paikallisiin tai pohjoisiin shamanistisiin traditioihin ja juuriin. Näistä juurista ponnistamme kohti universaaleja yhteyksiä, joista Shamaanin Maailma on juhla globaalille shamanistiselle kulttuurille. Saavumme yhteen  iloitsemaan siitä, mikä on meille kaikille yhteistä. Ihmiskuntana olemme mielenkiintoisella matkalla, jossa tietoisuutemme ja oman elämäntarinamme kietoutuvat yhteen ja olemme täällä kohottaaksemme toinen toisiamme. Kutsumme teidät mukaan näihin seremoniallisiin päiviin Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa, jossa järjestämme Shamaanin Maailma-tapahtuman jo neljättä kertaa.

Kotkan siivillä

Kotka tuo meille korkeamman perspektiivin niin yksilölliselle elämänpolulle kuin kollektiivisille tasoille. Tämän Shamaanin Maailma-kurssin aikana teemme piirin elämämme visioille ja toiveille. Astumme yhä vahvemmin omalle palveluksen tiellemme ja tuemme toisiamme käytännössä työpajassamme. Voit tuoda työpajaan omat luovat ideasi, yritysideasi ja elämäntavoitteesi, joita voimistamme yhdessä. Et ole yksin omalla polullasi, vaan saat käytännön tukea tämän työpajan kautta. Manifestoidaan yhdessä unelmamme todeksi ja otetaan seuraava askel!

Käärmeen kestävyys ja rohkeus

Käärme symboloi elämänenergiaa, elämänvoimaa tai niin sanottua kundaliini-energiaa. Lepäämme ja avaudumme omalle elämänvoimallemme breathwork-seremoniassa, tanssien ja meditoiden. Tasapainotamme kundaliinienergiaamme ja avaudumme sille joka solulla. Opimme tuntemaan oman kehomme energioita yhä herkemmin ja samalla vahvemmin. Kehomme tulevat yhä tietoisimmiksi pyhälle energian virtaukselle. Kutsumme lisää selkeyttä ja vahvuutta viisauden ja oikeiden menetelmien poluillemme.

Jaguaarin voimaannuttaa

Jaguaari tuo meille kestävyyttä ja auttaa meitä kohtaamaan pelkomme. Jaguaari tuo meille kyvyn ymmärtää elämän dualistisuutta. Tämän ymmärryksen myötä pystymme paremmin hyväksymään kaiken sen, mitä elämällä on meille tarjottavana. Jaguaari oppaana voimme ottaa haltuumme oman sisäisen voimamme herättääksemme keskeisimmät elämän energiamme. Jaguaari symboloi henkistä uudelleensyntyä. Se suojelee piiriämme ja opettaa meitä kohti rauhan polkua.

Kolibrin iloa

Tasapainoisena ihmisenä tunnemme vahvaa iloa. Ilon sanotaan olevan henkisistä energioista korkein, ja löydämme ilon keskeltämme. Kutsumme voimalinnuista kolibrin tuomaan meille lisää iloa. Kolibri tuo työpajaamme tarvitsemaamme korkeavärähtelyistä inspiraatiota viemään visioitamme ja käytännön ideoitamme eteenpäin. Kolibrin viesti on: ”Anna työsi olla ilon ja inspiraation viitoittamaa!” Otamme lisää yhteyttä tähän voimalintuun yhteisinä päivinämme ja kutsumme hänet mukaan piiriin!

 

Breathwork ja Shikoba Summer

Meillä on ilo toivottaa tanskalainen Shikoba Summer vieraaksemme Frantsilaan jo toista kertaa. Viimevuotinen Breathwork-seremonia oli huikea kokemus, ja haluamme kutsua Shikoban uudestaan luoksemme. Shikoba ohjaa syvästi transformatiivisia seremonioita, jotka näyttävät hengityksemme ja tietoisuutemme voiman.

Lisää Shikoban breathwork-työstä:

Syvällä ja kiertävällä hengityksellä on laajoja terveyteen liittyviä hyötyjä, kuten stressinpoisto, mentaalinen selkeys, emotionaalinen hyvinvointi, puhdistautuminen (detox), lisääntynyt luovuus, elämänhalu ja energia – puhumattakaan henkisestä kasvusta ja tietoisuuden laajenemisesta. Se voi poistaa emotionaalisia tukoksia ja rajoittavia käsityksiä, jotka ovat jääneet jumiin systeemiimme. Tämän jälkeen elämänvoiman energiamme voi jälleen virrata vapaasti kehossamme.

Hengitys voi auttaa meitä lisäämään tilaa sydämessämme niihin kohtiin joihin kaipaamme rakkautta. Tämä tarkoittaa niiden kohtien tuntemista, jotka ovat kiinni kärsimyksissä, missä olemme hylänneet oman sisäisen äänemme, tai missä tahansa muussa asiassa, missä energiamme on tukoksissa.

Tukoksen toisella puolella on laajentuminen, ja ilman voima on voimakas avain päästämään vapaaksi kaikki sisäise ovat, ja vapauttamaan jokaisen sielun piilevät luovat voimat. Tietoinen hengittäminen auttaa meitä pääsemään kaiken olevaisen yhteyden kokemukseen: Ei ainoastaan ajatuksen tasolla, vaan todellisena tunteena ykseydestä. Se auttaa meitä heräämään omaan pyhään itsenäisyyteemme ja tuo meidät linjaan korkeimman minämme kanssa. Tällöin saavutamme usein tilan, jossa minkä tahansa kysymyksen ympärille voi tulla suunnaton kirkkaus.

 

Kaakaoseremonia ja Helena Karhu:

Otamme yhdessä kupin lämmintä eteläamerikkalaista seremoniallista kaakaota. Helena kertoo kaakaoseremoniasta:

“Sain viime vuonna kutsun pitää ensimmäisen kerran ”virallisen” ja julkisen kaakaoseremonian tämän vuoden Shamaanin Maailma-kurssilla. Koen tähän seremoniaan kutsun, joka ylittää oman tahtoni. Kasvioppaana kaakao kutsuu antautumaan yhä syvemmin sydämen polulle ja antaa viimeistenkin itsekriittisyyden ja ennakkoluuloisuuden rippeiden sulaa pehmeään makuun. Seremoniallinen kaakao kutsuu meitä sydämen polulle, nousemaan yhä vahvemmin myötätunnon, rakkauden ja luottamuksen yhteyteen. Olemme kaikki yhdessä täällä, ja kaakao kutsuu meitä rauhaan ja syvään luottamukseen elämän johdatuksessa. Kaakaon lämpö tulee jäämään meihin, kun valmistaudumme talviaikaan täällä Pohjolassa.”

Tule rauhassa. 

Äiti Maan Seremonia:

We will have a special ritual ceremony for celebrating Mother Earth with a Finnish guest star, who wishes to be anonymous. S/he will prepare a ceremony, where we all can take part. The key word for this ceremony will be BEAUTY: The most beautiful things we have ever seen… The beauty of the Mother Earth is in us, and we heal the world by the power of shamanic beautification. Let’s rejoice together, how powerful beauty can be!

 

Helena Karhu:

Helena Karhu on syntyperäinen joensuulainen shamanismin harjoittaja, kaksosäiti ja tutkija. Karhu kirjoittaa väitöskirjatutkimusta pohjoismaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n (www.tietajakeskus.org) puheenjohtaja. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Helena toimii perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com), jonka palvelujen kautta opimme lisää kansantietämyksestä ja shamaaniudesta itsetuntemuksen avuksi.

Shikoba Summer:

Shikoba on kutsuttuna kansainvälisenä vieraanamme, ja meillä on ilo kutsua hänet ensi kertaa Suomeen. Shikoba on saanut koulutuksensa ympäri maailmaa, ja on ollut useiden parantajien, heimojen ja opettajien oppilaana. Shikoba kokee, että hengitettävä ilma itsessään on ollut hänen suurin opettajansa. Breathwork -fasilitaattorina hän on on löytänyt oman uniikin ilmaisutapansa, yhdistäen seremonioissaan ikiaikaisia viisauksia moderneihin muotoihin.

Shikoba kokee elämäntehtäväkseen ihmisten avustamisen ja opastamisen transformatiivisille matkoille laajentuneisiin tietoisuuksien tiloihin. Hän auttaa henkilökohtaisen voiman löytymisessä kenen tahansa kohdalla joka osuu hänen polulleen, ja on valmis omistautumaan itselleen, hengelleen ja kauneimmalle kodillemme eli Äiti Maalle. Shikoba on omistautunut työlleen Äiti Maan puolesta, ja sen lääkekasvi-opettajille.  Hän uskoo, että me kaikki olemme yhtäaikaa sekä opettajia että oppilaita, ja että meille on yhtäläisen tärkeää löytää takaisin oman sisäisen opastuksemme ja totuutemme yhteyteen – Jotta jokainen sielu voi tuoda omat lahjansa tähän maailmaan.

 

Kenelle tämä kurssi on?

Tämä on jatkotason kurssi ja toivomme jonkinlaista sopivaa pohjaa tämän kurssin seremonioihin. Tiedät itse, koetko kurssin olevan itsellesi sopivaksi. Kaikki osallistuvat omalla vastuullaan. Luethan Karhun talon vastuuvapautus-, varaus- ja peruutusehdot ennen ilmoittautumista: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Kurssi on täysin alkoholiton ja päihteetön. Suosittelemme myös tupakoinnin lopettamista kurssiviikonlopun ajalle, mikäli tupakoit.

Tämä viikonloppu on sinulle, joka on valmis tekemään oman osuutesi seremoniassa; ainakin olemalla, hengittämällä, ja kutomassa yhteistä pyhän verkkoa.

Frantsilan kotoisat, maanläheiset ja luonnolliset puitteet luovat meille turvallisen ja tasapainoisen pyhätön viikonlopun seremoniallisille matkoillemme. Syömme paljon hyvää ruokaa, kävelemme luonnossa, lepäämme hyvin, saunomme, ja integroimme seremonioiden korkeat energiat.

 

Kurssimaksut ja ilmoittautuminen:

Kurssimaksu on 350 EUR, sis. kurssin sisältö, Karhun Talon loitsuöljy ja 24% ALV. Tämän lisäksi majoitus täysihoidolla on seuraavasti:

Majoitus täysihoidolla:

Tämä on kurssi, jossa vahvasti suosittelemme kaikkia osallistujia majoittumaan keskuksessa. Tämä pitää meidät energeettisesti yhdessä viikonlopun ajan, ja saat tarvitsemasi rauhan poissa arkiympäristöstä omalle prosessillesi. Majoitus täysihoidolla on Frantsilan hyvän olon keskuksessa, 250 EUR /huone / 3 vrk jaetuissa huoneissa. Muutamille on lisämaksusta 1-hengen huoneet. Majoitusvarauksen voi tehdä ilmoittautumisen yhteydessä alla olevasta linkistä.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu kurssille tästä

 

Huom: Shamaanirummun rakennuskurssi 10.-11.11.2021

Jos haluat saapua jo vuorokautta tai kahta aiemmin, tervetuloa rakentamaan uusi hoitorumpusi Frantsilan hyvän olon keskuksessa. Kurssin ohjaa rumpumestari Ari Kuivalainen, Healing Drum, Joensuusta. Tee oma pyöreä tai 8-kulmainen rumpusi. Kurssi alkaa 10.11. aamulla, joten huomioithan tämän, mikäli joudut saapumaan jo 9.11. Lisätietoa kurssista tästä: https://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/aktiviteetit/kurssit/

 

Mikäli sinulla on kysyttävää, kirjoita: info@karhuntalo.com

 

Alustava ohjelma:

To 11.11.2021:

16.00 – 17.00 Saapumiset

17.00  Avajaiset

18.30  Illallinen

19:30  Kaakaoseremonia ja iltameditaatio

 

Pe 12.11.2021:

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma: Seremoniaan valmistautuminen

12:00 Lounas

13:00 Tauko

15:30 Breathwork Ceremony by Shikoba Summer

19:30 Illallinen

Lepoa & Sauna

 

La 13.11.2021:

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00 Tauko

15:00 Kahvi/tee

15:30 Kurssi

17:30 Illallinen

19.00 Äiti Maan seremonia

 

Su 14.11.2021

08:00 Aamupala

09:00 Kurssi

12:00 Lounas

13:00-14:00 Kurssin päätös

14:00- Kotiinlähdöt