Shamaanin Maailma

Shamaanin Maailma

5.-8. 11. 2020

 

KOKEMUKSELLISTA

KOKEELLISTA

KOSMISTA

ohjaajina Helena Karhu (Karhun Talo), Miika Kytökorpi (shaman.garden) ja Shikoba Summer (Yellow Galactic Sun, Tanska)

 

  SEREMONIALLINEN PIIRI * BREATHWORK * SHAMANISMI * ALKEMIA * ELEMENTAALISET MEDITAATIOT

 

Pitkä viikonloppukurssi Frantsilan hyvän olon keskuksessa kutsuu syventäviin shamanistisiin seremonioihin. Taiteellisen seremoniallisen tilamme keskiössä on alkemistinen matrix, jonka on synnyttänyt kolme tekijää: Kansainvälisenä kutsuvieraana meille saapuu tanskalainen Shikoba Summer, joka tunnetaan Kööpenhaminassa voimakkaasti vapauttavista ja transformatiivisista breathwork-seremonioista. Hänen seremoniansa näyttävät hengityksen ja tietoisuuden yhdistävän voiman. Toisena tekijänä on alkemisti-seppä Miika Kytökorpi, jonka tunnemme aiemmista seremonioistamme ja vaikuttavista alkemistisista tapahtumista. Helena Karhu toimii tapahtuman koordinaattorina, ja on jälleen luomassa erityisen shamanistisen seremoniallisen tilan. Seremonia-tilan keskelle on jälleen syntymässä ainutlaatuinen mystis-symbolinen rakennelma, joka myös kutsuu meitä hengittämään syvään…

Tämä kurssi on sinulle, joka olet jo aiemmin tutustunut shamaanin maailmoihin, ja olet valmis astumaan uudelle mystiselle matkalle, tällä kertaa avaruudellisiin laajuuksiin. Tämä viikonloppu on sinulle, joka jo luottaa shamanistiseen toimintatapaan, ja joka tuntee säkenöivän yhteyden tämän viikonlopun energiaan. Tämä viikonloppu on sinulle, joka on valmis tekemään oman osuutesi seremoniassa; ainakin olemalla, hengittämällä, ja kutomassa yhteistä pyhän verkkoa.

Tämän viikonlopun elementtaalinen voima on avaruus – eetteri. Shamanistisessa työssä avaruus on elementeistä keskeisin. Avaruudellinen työskentely edellyttää ensin tasapainoista yhteyttä muihin elementteihin – maahan, veteen, ilmaan ja tuleen – ennenkuin jatkamme matkaa. Muistathan: Mitä laajempaa shamanistinen työskentely, sitä maadoittuneempi on oltava. Ennakkotehtävät tulevat valmistelemaan sinua tälle matkalle, elementti kerrallaan, kunnes olemme kaikki piirissä. Lähetämme ennakkotehtävät kaikille ilmoittautuneille hyvissä ajoin ennen kurssia.

 

Lisää Shikoban breathwork-työstä:

Syvällä ja kiertävällä hengityksellä on laajoja terveyteen liittyviä hyötyjä, kuten stressinpoisto, mentaalinen selkeys, emotionaalinen hyvinvointi, puhdistautuminen (detox), lisääntynyt luovuus, elämänhalu ja energia – puhumattakaan henkisestä kasvusta ja tietoisuuden laajenemisesta. Se voi poistaa emotionaalisia tukoksia ja rajoittavia käsityksiä, jotka ovat jääneet jumiin systeemiimme. Tämän jälkeen elämänvoiman energiamme voi jälleen virrata vapaasti kehossamme.

Hengitys voi auttaa meitä lisäämään tilaa sydämessämme niihin kohtiin joihin kaipaamme rakkautta. Tämä tarkoittaa niiden kohtien tuntemista, jotka ovat kiinni kärsimyksissä, missä olemme hylänneet oman sisäisen äänemme, tai missä tahansa muussa asiassa, missä energiamme on tukoksissa.

Tukoksen toisella puolella on laajentuminen, ja ilman voima on voimakas avain päästämään vapaaksi kaikki sisäise ovat, ja vapauttamaan jokaisen sielun piilevät luovat voimat. Tietoinen hengittäminen auttaa meitä pääsemään kaiken olevaisen yhteyden kokemukseen: Ei ainoastaan ajatuksen tasolla, vaan todellisena tunteena ykseydestä. Se auttaa meitä heräämään omaan pyhään itsenäisyyteemme ja tuo meidät linjaan korkeimman minämme kanssa. Tällöin saavutamme usein tilan, jossa minkä tahansa kysymyksen ympärille voi tulla suunnaton kirkkaus.

Frantsilan kotoisat, maanläheiset ja luonnolliset puitteet luovat meille turvallisen ja tasapainoisen pyhätön viikonlopun seremoniallisille matkoillemme. Syömme paljon hyvää ruokaa, kävelemme luonnossa, lepäämme hyvin, saunomme, ja integroimme seremonioiden korkeat energiat.

Shamaanin Maailma on seremoniallinen tila. Istumme yhdessä konstellaatiossa, mikä peilaa: Niin ylhäällä, kuin alhaalla. Niin alhaalla, kuin ylhäällä.

Istumme yhdessä elementtaalisissa meditaatioissa, tasapainottaen ja valmistaen työmme shamanistista pohjaa. Tämä viikonloppu on mystiikkaa, alkemiaa ja shamanistista taikuutta. Kolme opasta ovat:

 

Helena Karhu:

Helena Karhu on syntyperäinen joensuulainen shamanismin opettaja, ITE-taiteilija, Reiki Master ja kaksosäiti. Karhu kirjoittaa väitöskirjatutkimusta pohjoismaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Lisää Helenasta tästä linkistä: https://www.karhuntalo.com/karhu

Shikoba Summer:

Shikoba on kutsuttuna kansainvälisenä vieraanamme, ja meillä on ilo kutsua hänet ensi kertaa Suomeen. Shikoba on saanut koulutuksensa ympäri maailmaa, ja on ollut useiden parantajien, heimojen ja opettajien oppilaana. Shikoba kokee, että hengitettävä ilma itsessään on ollut hänen suurin opettajansa. Breathwork -fasilitaattorina hän on on löytänyt oman uniikin ilmaisutapansa, yhdistäen seremonioissaan ikiaikaisia viisauksia moderneihin muotoihin.

Shikoba kokee elämäntehtäväkseen ihmisten avustamisen ja opastamisen transformatiivisille matkoille laajentuneisiin tietoisuuksien tiloihin. Hän auttaa henkilökohtaisen voiman löytymisessä kenen tahansa kohdalla joka osuu hänen polulleen, ja on valmis omistautumaan itselleen, hengelleen ja kauneimmalle kodillemme eli Äiti Maalle. Shikoba on omistautunut työlleen Äiti Maan puolesta, ja sen lääkekasvi-opettajille.  Hän uskoo, että me kaikki olemme yhtäaikaa sekä opettajia että oppilaita, ja että meille on yhtäläisen tärkeää löytää takaisin oman sisäisen opastuksemme ja totuutemme yhteyteen – Jotta jokainen sielu voi tuoda omat lahjansa tähän maailmaan.

Alkemisti Miika Kytökorpi:

Miika on seppä ja puutarhuri. Hän on myös kuppari ja valmistaa ainutlaatuisia kuppauskirveitä ammattilaisille. Miika työskentelee erityisesti tuli- ja maa-elementtien kanssa. Joskus hän on näkymätön, ja vain havainnoi maailmaa sen peilien takaa. Tunnemme Miikan hänen erikoislaatuisista alkemistisista parannusmenetelmistään.

 

Kenelle tämä kurssi on?

Tämä on jatkotason kurssi. Toivomme, että olet kokenut aiemmin ainakin shamanismin peruskurssin Helenan tai muun opettajan kanssa. Kurssi ei ole sopiva ensimmäiseksi shamanismin kurssiksi. Kaikki osallistuvat omalla vastuullaan. Luethan Karhun talon vastuuvapautus-, varaus- ja peruutusehdot ennen ilmoittautumista: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Kurssi on täysin alkoholiton ja päihteetön. Suosittelemme myös tupakoinnin lopettamista kurssiviikonlopun ajalle, mikäli tupakoit.

 

Kurssimaksut ja ilmoittautuminen:

EARLY-BIRD 31.7.2020 asti:

3 * 120 EUR (vähävaraiset), yksi maksu per kurssinohjaaja.

3 * 150 EUR (sponsorit), yksi maksu per kurssinohjaaja.

Kurssimaksu on kaikille 1.8.2020 jälkeen 170 EUR * 3.

Kurssimaksu maksetaan kolmessa erässä, yksi kullekin ohjaajalle. Ensimmäinen maksu on materiaalimaksuna erityiselle yhteiselle seremonialliselle esineelle Miika Kytökorvelle. Toinen maksu suoritetaan Shikoballe hänen matkakustannusten ja opetuksen kattamiseksi. Kolmas maksu on Karhun Talolle.

Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla 20 EUR varausmaksu (toimistomaksu) Karhun Talolle. Huomaathan, että tätä maksua ei palauteta, mikäli kurssiin tulee muutoksia esim. ajankohdan suhteen Korona- tai vastaavissa tapauksissa, tai mikäli perut itse kurssin. Tämä on ikäänkuin lahjoitus Karhun Talon toiminnalle. Maksu kuitenkin vähennetään viimeisestä kurssimaksuosiosta.

Ilmoittaudu tästä: https://holvi.com/shop/karhuntalo/product/2b8e0bd6786976e1e57255fd572417a3/

 

Majoitus täysihoidolla:

Tämä on kurssi, jossa vahvasti suosittelemme kaikkia osallistujia majoittumaan keskuksessa. Tämä pitää meidät energeettisesti yhdessä viikonlopun ajan, ja saat tarvitsemasi rauhan poissa arkiympäristöstä omalle prosessillesi. Majoitus täysihoidolla on Frantsilan hyvän olon keskuksessa, 250 EUR /huone / 3 vrk jaetuissa huoneissa. Muutamille on lisämaksusta 1-hengen huoneet.

Huom: Shamaanirummun rakennuskurssi 4.-5.11.2020

Jos haluat saapua jo vuorokautta tai kahta aiemmin, tervetuloa rakentamaan uusi hoitorumpusi Frantsilan hyvän olon keskuksessa. Kurssin ohjaa rumpumestari Ari Kuivalainen, Healing Drum, Joensuusta. Tee oma pyöreä tai 8-kulmainen rumpusi. Kurssi alkaa 4.11. aamulla, joten huomioithan tämän, mikäli joudut saapumaan jo 3.11. Lisätietoa kurssista tästä: https://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/aktiviteetit/kurssit/shamaanirummun-valmistuskurssi/

 

Mikäli sinulla on kysyttävää, kirjoita: info@karhuntalo.com

Alustava ohjelma:

To 5.11.2020:

16.00 – 17.00 Saapumiset

17.00  Avajaiset

18.30  Illallinen

19:30  Seremonia (Miika ja Helena)

 

Pe 6.11.2020:

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00 Tauko

15:00 Kahvi/Tee

15:30 Seremoniaan valmistautuminen

17:30 Illallinen

Tauko

20:30 Breathwork Ceremony by Shikoba Summer

 

La 7.11.2020:

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00 Tauko

15:00 Kahvi/tee

15:30 Kurssi

17:30 Illallinen

Lepoa & Sauna

 

Su 8.11.2020

08:00 Aamupala

09:00 Kurssi

12:00 Lounas

13:00-14:00 Kurssin päätös

14:00- Kotiinlähdöt