Shamanistinen luovuus ja Luonto -retriitti

Shamanistinen luovuus ja Luonto -retriitti

24.- 26.7.2020

 

Lämpimästi tervetuloa retriitille tutkimaan omaa luovuuttasi ja syventämään yhteyttä sisäisen ja ulkoisen luonnon välillä shamanistisin keinoin. Retriitti sopii kaikille kiinnostuneille, eikä aiempia taitoja tai tietoja shamanismin harjoittamisesta tai luovasta työskentelystä tarvita.

Taide kaikissa muodoissaan on luontaista ihmislajille, ja jokainen voi löytää itsessään yhteyden luovuuden virtaukseen. Voimme lukea taiteen piiriin mm. musiikin, kuvat, tanssin ja runouden. Taide on myös ikiaikainen keino tuoda näkyväksi henkimaailmaa ja siitä saatuja kokemuksia. Näin syntyy voimataidetta, voimaesineitä, maagisia työkaluja, ja yhteys itseen, luontoon ja henkiin herää
uudella tavalla eloon.

Viikonlopun aikana tutustumme shamanismin maailmaan keskustelujen, rumpumatkojen, luovan toiminnan, eri taiteenlajien, ulkona liikkumisen ja seremonian keinoin. Harjoitteet ja toiminta eivät vaadi aiempia kokemuksia tai ”luovia taitoja”. Kaikkeen ohjeistetaan ja tarkoituksena on, että jokainen löytää oman tapansa olla ja käyttää luovuuttaan.

Saamme viettää aikaamme Frantsilan vehreässä ja vanhaa huokuvassa ympäristössä. Frantsila tarjoaa meille upeat puitteet retriitin ohjelmalle sekä täysihoidon.
Retriitin hinta on 350 € sisältäen alv:n, ohjelman, ruuan sekä majoituksen ryhmähuoneissa. Early bird -hinta toukokuun loppuun mennessä ilmoittautuneille on 335€. Lähelle pääsee myös julkisilla, lisätietoa löytyy Frantsilan sivuilta https://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/yhteystiedot/

Retriitin alustava aikataulu:
pe 17-21
la 10-20
su 10-16

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja paria viikkoa ennen retriitin ajankohtaa.

Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen lovesta.crafts@gmail.com 23.6.2020 mennessä.
Vahvistat paikkasi maksamalla ennakkomaksun 70€ tilille Luova Polku FI3810963000230216. Käytä maksaessasi viitettä 160665. Ennakkomaksua ei palauteta muuta kuin lääkärintodistusta vastaan. Jos järjestäjä peruu retriitin, kaikki maksut palautetaan kokonaisuudessaan.

Retriitin ohjaajina toimivat Maria Helena Salminen (Lovesta Crafts) sekä Hanna Ojanen (Luova Polku).

Maria Salminen (s.1980) on artesaani, taiteilija, luonto-ohjaaja, animisti. Hän on harjoitta-nut noituuksia ja magiaa yli 20 vuotta, ja toiminut shamanistisena auttajana vuodesta 2012 lähtien. Shamaanisen hoitotyön lisäksi hän ohjaa säännöllisesti rumpupiirejä sekä järjestää kursseja ja seremoniallisia kokoontumisia. Maria valmistaa myös käsityönä erilaisia rituaalivälineitä, voimaesineitä, luonnollisia suitsukkeita ym. lumottua. Syvä suhde luontoon sekä intohimo luomiseen ja rituaaliseen työskentelyyn ovat tärkeä osa hänen elämäänsä. Maria työskentelee luonnonvoimat, henkioppaat sekä esivanhemmat apunaan, ja tärkeimpinä työkaluina toimivat rumpu, laulu, loitsut, sekä yrtit.

Lisätietoja Lovesta Craftsin toiminnasta: www.lovestacrafts.net facebook.com/Lovesta.crafts sekä instagram: @lovesta.craft

Hanna Ojanen(1979) on harjoittanut tietoisesti shamanismia yli 10- vuotta ja toiminut viime vuodet shamanistisena neuvonantajana. Hänen työskentelynsä keskiössä ovat vahva ja elävä yhteys henkimaailmaan, animismi ja siitä kumpuava luontoyhteys sekä
luovuus. Hanna ohjaa rumpupiirejä Turussa, Helsingissä ja Tammisaaressa sekä järjestää shamanistisia kursseja ja seremonioita. Ohjaajana Hanna on lempeä ja hyväksyvä. Yrtit, laulu, soitto, tanssi, taide, kädentaidot ja kansanperimätiedon elävänä säilyttäminen ovat aina kuuluneet vahvasti hänen elämäänsä. Hanna on koulutukseltaan kuvataiteilija ja fytoterapeutti. Hän on myös neljän lapsen äiti. Hannan tärkeimpinä työvälineinä toimivat shamanistinen näkeminen, rumpu, ääni ja yrtit.

Lisätietoja löydät sivuilta https://www.facebook.com/luovapolku/ sekä https://www.instagram.com/luova_polku/?hl=fi

 

Ruokailu- ja majoitustiedusteluihin vastaa Aija Lento, p. +358 (0)40 591 8742 aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi