Tule // Luo KESÄRETRIITTI

Tule // Luo KESÄRETRIITTI

12.-19. heinäkuuta 2019

 

Opettajina Sanna-Kaisa Ilmarinen ja Helena Karhu

Tule //
Tärkeintä on saapuminen. Ottaa se tärkein, ensimmäinen, seuraava askel. Saavut sisään Frantsilan ovesta. Olemme sinua vastassa. Näytämme sinulle, missä olemme. Ja voimme vihdoin levätä, olla kuten olemme, oman luontomme äärellä. Ensin rentoudumme yhdessä. Olemme kaikki tämän ansainneet.

Mikä tämä retriitti on? Miksi olemme täällä? Olemme täällä vain olemassa. Yhdessä istumassa ja iloitsemassa. Olemme täällä elämässä, ja kuuntelemassa sydämen syvintä ääntä. Voimme vihdoin kuulla sen, koska voimme olla hiljaa. Voimme kuulla sen, koska voimme päästää sen kaikkein hennoimman, villeimmän, ainutlaatuisimman äänen kuuluviin. Tällainen minä olen.
Retriitin tarkoitus on päästää irti normaalista arjesta ja sen rutiineista, mikä antaa mahdollisuuden kääntää huomiomme omaan sisäiseen maailmaamme. Poissa arjesta, voimme rentoutua, levätä ja tuoda esiin elämässämme niitä asioita, joihin on hyvä kiinnittää huomiota. Retriitin tarkoitus on lisätä hyvinvointiamme, ja ravita eksistentiaalista eloamme ihmismielenä. Retriitti mahdollistaa uudet ystävät, uudenlaiset elämänkokemukset, ja huolenpidon ihan itseämme kohtaan. Puhumme usein potentiaalistamme ihmisinä, ja on totta, että retriitti voi mahdollistaa sen potentiaalin kirkastumisen.

Luonto kutsuu meitä tulemaan. Vierailemme yhdessä Frantsilan läheisyydessä sekä hieman kauempana olevilla luontokohteilla, joilla on ollut jokin erityinen merkitys kautta aikojen. Koemme yhdessä näiden paikkojen ikiaikaista ja erityislaatuista voimaa, ja viemme paikoille oman läsnäolomme. Annamme paikoissa olevan pyhän koskettaa. Pyhiinvaelluksiemme kohteista mainittakoon erityisesti Uhrilähde sekä Timin mänty.
Tulemme vierailemaan myös upealla savusaunalla. Näytämme erityisen paikan, sen vanhimman torpan lähellä.

Luo //
Teemme yhdessä kesäiseen luovuuteen liittyviä harjoituksia. Frantsilan yrttipeltojen kasvit, lähellä olevat purot ja puut, sekä kesän hedelmällinen maaperä antavat meille mitä oivallisimmat lähteet avata luomisen lankoja. Luovuus on suorassa yhteydessä elämänvoimaamme, jota kutsutaan myös nimellä prana tai chi. Nostatemme niin elämänvoimaamme kuin luovuuttamme retriittipäivinämme. Luovuus ei tässä yhteydessä tarkoita välttämättä taiteilijuutta, vaan sen laajempaa merkitystä, kun otamme yhä suurempaa vastuuta, vapautta ja päämäärätietoisuutta oman elämämme luojina. Virkistämme toki myös taiteellista puoltamme, joka meissä kaikissa on, joko esillä tai piilevänä.
Luomme yhdessä kesäisiä rituaaleja ja seremonioita, joilla ruokimme sielumme tarvetta luoda kauneutta, hyvää energiaa, sekä kokea kauniin mystistä elämäntaikaa. Paljastamme nämä salaisuudet retriittimme aikana.

Luomisemme keskiössä on luonnonmateriaaleista valmistettava mandala, joka toimii eräänlaisena energeettisenä kiintokohtana retriittimme edetessä. Opimme mandalan luomisesta, ja kuinka se vaikuttaa elämänpolullamme inspiroivana ja voimallistavana portaalina tulevaan.

Tule // Luo Odotamme sinua, ja toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi luomaan mandalaa kanssamme kesän parhaimpaan aikaan!

Parhain terveisin,
Sanna ja Helena

 

Retriitin opettajat:

Sanna-Kaisa Ilmarinen: Sanna on kansanparantaja, kuppari ja kuppauksen opettaja. Sannalla on monivuosikymmeninen kokemus, ja hän työskentelee vakituisesti Arlan saunalla Helsingissä. Sanna käyttää hyödykseen pitkää, monipuolista ja värikästä elämänkokemustaan ollen hieno elämän opettaja hänet tapaaville, vaikkei hän itse vaatimattomuudessaan itseään korostakkaan. Sanna on kokenut Lapinkävijä, ja säteilee puhdasta luonnonenergiaa. Sanna on hoitanut lukuisia ihmisiä Suomessa ja ulkomailla kuppauksella, meridiaanihoidoilla ja hieronnalla. Sanna on myös henkinen taiteilija, jonka ymmärrys luonnon, ihmisen ja hengen yhtenäisyydestä ON.

Helena Karhu: Kurssin opettajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa nykypäivän shamanismista ja kansanparannuksesta. Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa mm. Pohjoismaisessa kulttuurirahastossa ja Pohjoismaisessa ministerineuvostossa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti shamanismin pariin. Helenan shamanistinen voimapaikka on Koli ja Pielisen alue, ja Helena kokee tehtäväkseen olla mukana herättämässä Kolin ikiaikaista voimaa. Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskuksen, Karhun Talon, Kolille.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta, Lama Tsultrim Allionelta ja HH Dalai Lamalta. Helena on saanut buddhalaiset valat Lama Zopalta, Venerable Robinalta ja Mingyur Rinpochelta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Sanna-Kaisaa ja Helenaa yhdistää heidän valoisa, rento ja kannustava huolenpitonsa retriitin osallistujista, jossa jokainen osallistuja on kunnioitettu, rakastettu, ja kuultu sellaisena kuin jokainen on. Yhdessä Sanna-Kaisa ja Helena ovat tasapainoinen ja innostava opettaja-kaksikko, jotka tuovat iloa ja inspiraatiota retriitin kulkuun. Sanna on opettanut jo useita vuosia perinteistä verikuppausta Frantsilassa. Helenalle Frantsila on rakas paikka shamanististen kurssien pitämiselle. Tämä on Helenan ja Sannan 4. yhteinen kesäretriitti Frantsilassa, ja odotamme ilolla aikaamme tämän retriitin piirissä. Frantsilassa on aina mitä ihaninta olla!

Retriittipaikka: Frantsilan Hyvän Olon Keskus on Hämeenkyrössä, noin 40 km Tampereelta. Hämeenkyröön pääsee helposti ja edullisesti myös bussilla. Majoitus tapahtuu jaetuissa huoneissa, joissa noin 3-5 henkeä per huone. Lisämaksusta mahdollisuus 1- tai 2- hengen huoneeseen.
Frantsilan luomutila ja sen yrttitarhat ovat hyvän olon keskuksen läheisyydessä. Koko paikka huokuu rauhallista ja hyvää tunnelmaa, parantavaa ja voimaannuttavaa energiaa, tarjoten täten ideaalisen paikan retriitillemme ja kesälomallemme.
Retriittipäivien iltapäivätaukojen aikana on myös mahdollista tilata erikseen lisämaksusta Frantsilan hemmotteluhoitoja.

Osallistumismaksu: 990 EUR sis.alv, majoitus täysihoidolla 7 vrk jaetussa huoneessa ja retriittiohjelman. Hinta ei sisällä matkoja ja vakuutusta. Osallistumismaksusta maksetaan 500 EUR ilmoittautumisen yhteydessä ja 490 EUR viimeistään 2 viikkoa ennen retriittiä.
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Ilmoittautua voit Frantsilan ilmoittautumiskaavakkeen kautta. Lisätietoja osoitteesta info@karhuntalo.com

Peruutusehdot: Mikäli perut kurssin 30pv ennen kurssin alkamista, veloitamme puolet kurssin hinnasta. Jos perut 14pv ennen kurssin alkamista tai et peru lainkaan, veloitamme koko kurssimaksun. Lääkärintodistuksella veloitamme vain toimistokulun 40€. Esteen sattuessa kurssin voi luovuttaa toiselle henkilölle. Jos kurssi ei jostain syystä toteudu, maksamme kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin. Peruutusehdot koskevat myös mahdollisia lounas- ja majoituspaketteja.

 

Tervetuloa Frantsilaan!