Väriä elämään – iloa ja voimaa luovuudesta

Väriä elämään – iloa ja voimaa luovuudesta

3.-5.9.2021

 

Tämä luovuuden kurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtymiseen ja hellittämiseen. Kurssilla herätellään rennossa ilmapiirissä jokaisen ainutlaatuista luovuutta. Ryhmässä on mahdollista tarkastella elämän ja ihmisyyden ilmiöitä ekspressiivisen taideterapian keinoin ja logoterapian ajatuksin. Logoterapia on neurologi ja psykiatri Viktor E. Franklin kehittämää käytännönläheistä elämäntaitoa.

Kurssi tarjoaa väyliä oman luovan kanavan löytämiseen elämässä – ajatusten ja tunteiden peilaamiseen, mahdollisuuksien havaitsemiseen sekä elämänilon vahvistamiseen. Frantsilan Hyvän Olon Keskuksen lempeässä ilmapiirissä ja luonnonkauniissa puitteissa tässä on myös helppo onnistua. Osa kurssitoiminnasta tapahtuu Frantsilan tilan tunnelmallisessa Vihtorin Pirtissä. Luovassa ilmaisussa edetään prosessinomaisesti, ja erityistä on taiteidenvälisyys – piirtämistä, maalaamista, sanoittamista ja mm. kevyttä luovaa liikettä sekä läsnäoloharjoituksia. Pääpaino on vapaassa, kokeilevassa ilmaisussa, eikä mitään taiteellisia taitoja tarvita. Taidetarvikkeet saat käyttöösi paikan päällä. Töitä ei arvostella, vaan töiden esittämisestä voi kurssin päätteeksi saada ryhmältä voimauttavan taiteellisen palautteen.

Kurssilta saat eväitä elämän merille. Yhdessä kokemisen tila ja ajatusten jakaminen voivat laajentaa näkökulmia elämässä ja selkeyttää omia pohdintoja. Harjoitukset voivat lisätä myös itsetuntemusta. Kurssia ei suositella akuutin vaiheen kriisin eikä vakavan psyykkisen häiriön hoitoon.

Mukaan tarvitset: Muistiinpanovälineet, maalin sietävän rennon asun, säänmukaisen ulkoiluasun, liinavaatteet ja pyyhkeen. Joogamatto tai muu vastaava alusta voi olla hyvä ottaa mukaan rentoutumiseen. Taidetarvikkeet saat käyttöösi paikan päällä.

Aika: Pe 3.9. klo 17 – su 5.9. klo 15

Kurssimaksu: 208 eur sis. alv 24%, sis. kurssiohjelma ja taidetarvikkeet. Hinta ei sisällä majoitusta, ruokailuja eikä vakuutusta.

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: maria.arola@pp.inet.fi 0407746759, www.facebook.com/mariaarolaart Sitovat ilmoittautumiset 1.8.2021 mennessä. 

Majoitus täysihoidolla: 180 eur (sis.alv) /henkilö/2 vrk ryhmähuoneissa omilla liinavaatteilla, maukkaat kasvisruoat (perjantain illallisesta sunnuntain lounaaseen) ja Hyvän olon yrttisauna.  Lisämaksusta 1- ja 2-hengen huoneita.

Tiedustelut majoituksesta ja ruoka-allergioista: Aija Lento, info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi tai 0405918742

Ryhmään otetaan 6 osallistujaa, joten varmistaaksesi kurssipaikkasi ilmoittaudu pian. Kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 4.

Peruutusehdot https://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/aktiviteetit/kurssit/ -sivulla

Varaa pian antoisa matka luovuuden lähteille!

Lämpimästi tervetuloa,

Maria Arola

Logoterapiaohjaaja LTI®

Maria Arola Art

maria.arola@pp.inet.fi

0407746759