Vyöhyketerapiahoitajan- ja diplomivyöhyketerapeutin koulutukset

Vyöhyketerapiahoitajan koulutus

6 ensimmäistä kurssia 19.9.2020-4.7.2021

sekä jatkokoulutuksena

Diplomivyöhyketerapeutin koulutus

5 lisäkurssia 11.9.2021-13.3.2022

 

 

Sisältö ja kesto

Frantsilan koulutuksessa opiskellaan klassisen vyöhyketerapian mukaiset jalkojen ja käsien vyöhykkeet sekä korvien heijastealueita (aurikuloterapia). Lisäksi opetellaan hoitoa tukevia Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen mukaisia akupisteitä ja meridiaaneja.  Koulutuksen aikana opiskellaan myös vyöhyketerapaihoitoa täydentävä rentouttava niska-hartiahieronta ja päähieronnan perusteet ja näiden alueiden akupisteitä sekä fyto-, ravinto- ja rentoutusterapian perusteita.

Koko koulutuksen kesto on n. 1.5 v. ja kurssit toteutetaan n. 1,5-2 kuukauden välein. Koulutuksen voi suorittaa työn ohessa. Kurssiviikonloppuja lähiopetuksella on vyöhyketerapiahoitajalla yhteensä 6 ja diplomivyöhyketerapeutilla yhteensä 11, kukin sis. 19 oppituntia (á 45 min).

Lähiopetuksen lisäksi hoitajaksi opiskeleva tekee 50 ja terapeutiksi opiskeleva 100 kirjattua harjoitushoitoa omalla ajallaan (n. 100 tai 200 t), 1-2 hoitonäytettä opettajalle (yht. 2 tai 4t) ja seminaarityön (diplomiterapeutti) ja kirjallisen kokeen (yhteensä 50 tai 100 t). Terapia-alan koulutusta tulee hoitajalle 266 t ja terapeutille yhteensä 594 t.

Laajempaan terapeuttikoulutukseen kuuluu myös jakso Luontaisterapiat ammattina, 81 t, joka suoritetaan nettiopintoina. Diplomiterapeuttiopiskelijalla tulee lisäksi olla suoritettuna SPR:n Ensiapu 1- kurssi (16 t) ja LKL:n suositusten mukaiset terveydenhuollon perusteet (378 t). Koulutuksen kokonaistuntimäärä on 988 t (36,5 op). Koulutus täyttää LKL:n vaatimukset terapeuteille.

Mikäli terapeuttiopiskelijalla on hoitoalan pohjakoulutus (vähintään laillistettu hieroja, lähihoitaja tai vastaavat tiedot muulta hoitoalalta), lasketaan terveydenhuollon perusopinnot suoritetuksi ja hän voi valmistua diplomivyöhyketerapeutiksi muun koulutuksen käytyään. Muussa tapauksessa opiskelijan tulee suorittaa jossakin terveydenhuoltoalan oppilaitoksessa tai muussa soveltuvassa oppilaitoksessa em. terveydenhuollon perusteet. Koulutuksen voi suorittaa esim. Itä-Suomen Yliopistossa verkko-opintoina. Koulutusta järjestetään myös joissakin yksityisissä opistoissa sekä yliopistoissa. Voit tarkastaa asian omalta paikkakunnalta.

 

Kouluttaja

Vastaavana kouluttajana toimii Frantsilan kouluttama diplomivyöhyke-, diplomiluontaisterapeutti, luontaisterapiakouluttaja, sosiaalipsykologi Raija Pullinen yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella. Laajempaan terapeuttikoulutukseen sisältyvien CAM-hoitojen perusteiden kouluttajana toimii luontaisterapiakouluttaja Marja Jokela (Luontaisterapiat ammattina-osio).

 

Hinnat ja majoittuminen Frantsilassa

Jokaisen koulutusviikonlopun hinta on 255 € (sis. alv). Hinta sisältää opetuksen, monisteet ja käytettävät hoitotarvikkeet sekä la-su lounaspaketit seisovasta pöydästä ja teet/ kahvit viikonlopun ajalta.  Frantsilassa tarjoiltava ruoka on luomuvoittoista, laktoositonta kasvisruokaa. Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa etukäteen.

Täysihoitopaketti majoituksineen ryhmähuoneessa sisältää lisäksi päivällisen, aamiaisen ja yrttisaunan.

Täysihoitopaketin hinta kurssimaksun lisäksi omin liinavaattein on 80€ (sis. alv). Liinavaatteet voi myös vuokrata hintaan 25€/ vkl. Voit myös kysyä vapaita 1-2 hengen huoneita. Niistä menee lisämaksu 10-20€/yö. Jos haluat saapua kurssia edeltäväksi yöksi, majoitus ja aamupala ovat 50€. Muistathan ilmoittaa erikoistoiveista ilmoittautumislomakkeessa. Myös allergiat ja erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa vähintään viikko ennen kurssin alkua.

Koulutuksen voi maksaa kerralla kokonaan tai erissä esim. kurssi kerrallaan.

Kurssilaiset saavat kurssikeskuksen yrttipuodissa Frantsilan luomutuotteista 10% alennuksen.

 

Koulutusaikataulu ja kurssien sisältö:

la klo 12-19 ja su klo 9-18, yht. 19 t (oppitunnin kesto 45 min.)

Vyöhyketerapia 1, 19-20.9.2020: Vyöhyketerapian historia, vyöhyketerapia hoitomuotona, kontraindikaatiot eli vasta-aiheet, asiakkaan kohtaaminen hoitotyössä, jalkojen vyöhykkeitä ja hoidon perusteiden opiskelua.

Vyöhyketerapia 2, 21-22.11.2020: Perusteiden kertausta, lisää jalkojen vyöhykkeitä. Hoitokokonaisuuksia eri vaivoihin.

Vyöhyketerapia 3, 23-24.1.2021: Käsien vyöhykkeet sekä muutamien hoitoa tukevien akupisteiden opiskelua. Niska- hartiaseudun ja pään hieronta.

Vyöhyketerapia 13-14.3.2021:  Aurikuloterapian perusteet eli korvien tärkeimpiä heijasteita, PKL:n (Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen) peruskäsitteistöä.

Vyöhyketerapia 24-25.4..2021: Hoitojen kertausta, muutamien akupisteiden opiskelua vyöhykehoitojen tueksi.

Vyöhyketerapia 3-4.7.2021: Ravintotietous, yrtit ja luontaistuotteet hyvinvoinnin ja hoitojen tukena. Perehtyminen Frantsilan tuotteiden käyttöön.

 

 

DIPLOMIVYÖHYKETERAPEUTIN KOULUTUS

5 lisäkurssia 11.9.2021-13.3.2022

 

Terapeuttikoulutuksen jatkokurssit, mikäli riittävä määrä hoitajaksi valmistuneita jatkaa koulutukseen:

Vyöhyketerapia 7, 11-12.9.2021 Hoitojen kertausta, meridiaanien ja akupisteiden opiskelua vyöhykehoitojen tueksi. Lisää ravintoterapian perusteita sisältäen myös Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen näkökulmaa.

Vyöhyketerapia 8, 30-31.10.2021: Rentoutusterapian ja mielikuvatyöskentelyn perusteet. Opettelemme mm. hengitys- ja mielikuvaharjoituksia, erilaisia rentoutumistekniikoita ja stressin hallintaa sekä stressin lievityshoitoja.

Vyöhyketerapia 9, 27-28.11.2022: Hoitokokonaisuuksia eri vaivoihin, mm. vauvojen koliikkihoito, naisten vaivat tarkemmin. Hoitojen kertausta.

Vyöhyketerapia 10, 22-23.1.2022: Hoitojen harjoittelua, erikoistekniikkoina psycho-zone eli jalkojen energiaratahieronta ja  metamorfinen hieronta.

Vyöhyketerapia 11, 12-13.3.2022: Päätöskurssi. Kirjallisen kokeen tehtävien tarkastus. Hoitoharjoituksia. Todistusten jako.

 

 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot:

Ilmoittautuminen tapahtuu Frantsilan hyvän olon keskuksen kurssikalenterin nettikaavakkeella. Kts. peruutusohjeet, jotka löydät Frantsilan hyvän olon keskuksen nettisivujen kurssikalenterin alusta. Huom! Ilmoittautuminen koskee koko koulutusta.

Kurssitiedustelut:

Raija Pullinen,
raija.pullinen@gmail.com

Majoitus- ja ruokatiedustelut:

Aija Lento, puh. 040-5918742

aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään.