Vyöhyketerapiahoitajan ja vyöhyketerapeutin koulutukset

Vyöhyketerapian koulutusaikataulu sisältöineen

VYÖHYKETERAPIAHOITAJAN KOULUTUS, 6 ensimmäistä kurssia 2-3.9.2023-19.5.2024
DIPLOMIVYÖHYKETERAPEUTIN KOULUTUS, 5 lisäkurssia, aika ilm. myöhemmin

 

Sisältö ja kesto
Frantsilassa koulutuksessa opiskellaan klassisen vyöhyketerapian mukaiset jalkojen ja käsien vyöhykkeet sekä korvien heijastealueita (aurikuloterapia). Lisäksi opetellaan hoitoa tukevia Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen mukaisia akupisteitä ja meridiaaneja. Koulutuksen aikana opiskellaan myös vyöhyketerapaihoitoa täydentävä rentouttava niska-hartiahieronta ja päähieronnan perusteet ja näiden alueiden akupisteitä sekä ravinto-, fyto- ja rentoutusterapian perusteita.

Koko koulutuksen kesto on n. 1.5 v. ja kurssit toteutetaan n. 1,5-2 kuukauden välein. Koulutuksen voi suorittaa työn ohessa. Kurssiviikonloppuja lähiopetuksella on vyöhyketerapiahoitajalla yhteensä 6 ja diplomivyöhyketerapeutilla yhteensä 11, kukin sis. 20 oppituntia (á 45 min), yhteensä 120 tai 220 t.
Lähiopetuksen lisäksi tulee etäopiskelua, hoitajalla 70 t ja diplomiterapeutilla 160 t.

Diplomiterapeutti tekee opinnoissaan myös seminaarityön. Hoitajaksi opiskeleva tekee lisäksi 50 ja terapeutiksi opiskeleva 100 kirjattua harjoitushoitoa omalla ajallaan (n. 100 tai 200 t), 1-2 hoitonäytettä opettajalle (yht. 2 tai 4t) ja kirjalliset kokeet (yhteensä 20 tai 50 t). Vyöhyketerapian ammattiopetusta tulee hoitajalle 258 t ja terapeutille yhteensä 634 t. Laajempaan terapeuttikoulutukseen kuuluu lisäksi myös CAM-hoitojen perusteet ( 54 t, 2 op), joka suoritetaan erillisinä nettiopintoina. Diplomiterapeuttiopiskelijalla tulee lisäksi olla suoritettuna SPR:n Ensiapu 1- kurssi 16 t (0,5 op) ja LKL:n suositusten mukaiset lääketieteen tai terveydenhuollon perusteet (378 t, 14 op). Koulutuksen kokonaistuntimäärä on diplomiterapeutilla 1082 t (40 op). Koulutus täyttää LKL:n (Luontaislääketieteen keskusliiton) vaatimukset terapeuteille.

Mikäli terapeuttiopiskelijalla on hoitoalan pohjakoulutus (vähintään laillistettu hieroja, lähihoitaja tai vastaavat tiedot muulta hoitoalalta), lasketaan terveydenhuollon perusopinnot suoritetuksi ja hän voi valmistua diplomivyöhyketerapeutiksi muun koulutuksen käytyään. Muussa tapauksessa
opiskelijan tulee suorittaa jossakin terveydenhuoltoalan oppilaitoksessa tai muussa soveltuvassa oppilaitoksessa em. terveydenhuollon perusteet. Koulutuksen voi suorittaa esim. Itä-Suomen Yliopistossa verkko-opintoina. Koulutusta järjestetään myös joissakin yksityisissä opistoissa (esim. Taimi-koulutus) sekä yliopistoissa. Voit tarkastaa asian omalta paikkakunnaltasi.

Kouluttajat
Vastaavana kouluttajana toimii Frantsilan kouluttama diplomivyöhyke-, diplomiluontaisterapeutti, luontaisterapiakouluttaja, sosiaalipsykologi Raija Pullinen yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella. Laajempaan terapeuttikoulutukseen sisältyvien CAM-hoitojen perusteiden kouluttajana toimii luontaisterapiakouluttaja Marja Jokela Dagaz Oy:stä.

Hinnat ja majoittuminen Frantsilassa
Jokaisen koulutusviikonlopun hinta on 270 € (sis alv). Hinta sisältää opetuksen, monisteet ja käytettävät hoitotuotteet sekä la-su lounaspaketit seisovasta pöydästä ja teet/ kahvit. Frantsilassa tarjoiltava ruoka on luomuvoittoista, laktoositonta kasvisruokaa. Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa etukäteen.
Majoituspaketti (3-5 hengen huoneessa) sisältää lisäksi päivällisen, iltateen, aamiaisen ja lauantai-illan yrttisaunan. Majoituspaketin hinta kurssimaksun lisäksi omin liinavaattein on 90 € (sis. alv). Liinavaatteet voi myös vuokrata hintaan 30€/vkl. Lisämaksusta saatavissa 1-2hh mikäli on tilaa.
Koulutuksen voi maksaa kerralla kokonaan tai erissä esim. kurssi kerrallaan.

Kurssilaiset saavat kurssikeskuksen yrttipuodissa Frantsilan luomutuotteista 10% alennuksen.

Koulutusaikataulu ja kurssien sisältö:
la klo 9.30 -18 ja su klo 9.30-17, yht. 19 t (oppitunnin kesto 45 min.)

Vyöhyketerapia 1, 2-3.9.2023: Vyöhyketerapian historia, vyöhyketerapia hoitomuotona, kontraindikaatiot eli vasta-aiheet, asiakkaan kohtaaminen hoitotyössä, jalkojen vyöhykkeitä ja hoidon perusteiden opiskelua.
Vyöhyketerapia 2, 28-29.10.2023: Perusteiden kertausta, lisää jalkojen vyöhykkeitä.
Hoitokokonaisuuksia eri vaivoihin sisältäen myös fyto- ja ravintopuolen ohjeistusta.
Vyöhyketerapia 3, 9-10.12.2023: Käsien vyöhykkeet sekä muutamien hoitoa tukevien akupisteiden opiskelua. Niska- hartiaseudun ja pään hieronta.
Vyöhyketerapia 4, 20-21.1.2024: Aurikuloterapian perusteet eli korvien tärkeimpiä heijasteita, PKL:n (Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen) peruskäsitteistöä.
Vyöhyketerapia 5, 9-10.3..2024: Hoitojen kertausta, muutamien akupisteiden opiskelua vyöhykehoitojen tueksi.
Vyöhyketerapia 6, 18-19.5.2024: Ravintotietous, yrtit ja luontaistuotteet hyvinvoinnin ja hoitojen tukena. Perehtyminen Frantsilan tuotteiden käyttöön.
Terapeuttikoulutuksen jatkokurssit, mikäli riittävä määrä hoitajaksi valmistuneita jatkaa koulutukseen. Ajankohdat tarkentuvat myöhemmin.
Vyöhyketerapia 7, Hoitojen kertausta, meridiaanien ja akupisteiden opiskelua vyöhykehoitojen tueksi. Lisää ravintoterapian perusteita sisältäen myös Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen näkökulmaa.
Vyöhyketerapia 8, Rentoutusterapian ja mielikuvatyöskentelyn perusteet. Opettelemme mm. hengitys- ja mielikuvaharjoituksia, erilaisia rentoutumistekniikoita ja stressin hallintaa sekä stressin lievityshoitoja huomioiden myös ravinnon merkitystä
Vyöhyketerapia 9, Hoitokokonaisuuksia eri vaivoihin, mm. vauvojen koliikkihoito, naisten vaivat tarkemmin. Hoitojen kertausta.
Vyöhyketerapia 10, Hoitojen harjoittelua, erikoistekniikkoina psycho-zone eli jalkojen energiaratahieronta ja metamorfinen hieronta.
Vyöhyketerapia 11, Päätöskurssi. Kirjallisen kokeen tehtävien tarkastus. Hoitoharjoituksia.
Todistusten jako.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot:
Ilmoittautuminen tapahtuu Frantsilan hyvän olon keskuksen kurssikalenterin
nettikaavakkeella. Kts. peruutusohjeet, jotka löydät Frantsilan hyvän olon keskuksen nettisivujen kurssikalenterin alusta. Huom! Ilmoittautuminen koskee koko koulutusta.

Kurssitiedustelut:
Raija Pullinen, vastaava kouluttaja, raija.pullinen@gmail.com
Majoitus- ja ruokatiedustelut sekä laskutus:
Aija Lento, puh. 040-5918742, aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi
Oikeudet muutoksiin pidätetään.