ZonAcu-rentoutusmenetelmä

ZonAcu-rentoutusmenetelmä

Alkaa 2-3.9 2023

 

ZonAcu- rentoutusmenetelmä yhdistää vyöhyketerapiaa, akupistekäsittelyä, aromaterapiaa, rentoutussuggestioita ja hengitysharjoituksia.

Hoitomenetelmän on kehittänyt sosiaalipsykologi, kliininen hypnoterapeutti, diplomivyöhyke- ja diplomiluontaisterapeutti Raija Pullinen, jolla on hoitotyöstä ja hoitoalan koulutuksista yli kahdenkymmenen vuoden kokemus mm. Frantsilassa. Hän toimii vyöhyketerapia- ja luontaisterapiakouluttajana Frantsilan hyvän olon keskuksessa.

ZonAcu soveltuu täydentäväksi menetelmäksi erilaisissa hoitotehtävissä toimiville, mutta se sopii hyvin myös itsenäiseksi hoitomuodoksi.

ZonAcu-rentoutushoito sopii lähes kaikille. Hoitomenetelmän kehittämisen taustalla on ollut käytännön tarve kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen ja  stressin lievittämiseen monialaista hoitopuolen tietotaitoa soveltaen. Hoidon mieleen keskittyvä muoto soveltuu useimmiten myös henkilöille, joille ei voida tehdä fyysistä hoitoa esim. vakavan sairauden vuoksi (poikkeuksena vakavat mielenterveyden häiriöt).

Hoidon kesto on 45 min-1,5 t kokonaisuudesta riippuen.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa opiskellaan vyöhyketerapian ja akupainannan rentoutukseen ja stressin hoitoon käytettäviä vyöhykkeitä ja pisteitä jaloista, käsistä sekä pään ja korvien alueelta soveltuvina kokonaisuuksina. Klassisen vyöhyketerapian tuntemus on eduksi koulutuksessa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Hoitoon yhdistetään hengitysharjoituksia ja rentoutussuggestioita, jotta saavutetaan syvemmälle menevä rentoutuminen kuin pelkässä kosketushoidossa. Paneudumme koulutuksessa myös ihmisten erilaisuuteen mielen- ja stressinhallinnan suhteen huomioiden mm. erilaisia persoonallisuus- ja temperamenttityyppejä.

Opiskelemme kurssilla myös hieman fyto- ja aromaterapiaa käytettäväksi pienimuotoisesti esim. jalkakylvyissä, tuoksulampuissa tai inhalaattoreissa ja hieronnassa. Paneudumme myös hieman ravintoterapian käsityksiin stessaavissa elämäntilanteissa.

Koulutus koostuu neljästä viikonlopun mittaisesta kurssista. Mikäli olet jo suorittanut aiemmin osion 1 ja/tai 2, voit tulla mukaan osioille 3-4. Osioille 1-2 voi tulla mukaan yksittäiselle kurssille myös lyhytkurssilaisena.

 

Koulutusaikataulu ja yksittäisten kurssien sisältö:

Koulutus toteutuu ajalla 02.09.2023-14.04.2024

Lähiopetusviikonloppujen koulutusajat: la klo 10 -18 ja su klo 9-16.30

 

Kurssi 1. 2-3.9 2023

Vyöhyketerapian perusteet. Vyöhyketerapian historia, vyöhyketerapia hoitomuotona,      kontraindikaatiot eli vasta-aiheet, asiakkaan kohtaaminen hoitotyössä, jalkojen vyöhykkeitä ja hoidon perusteiden opiskelua.Kurssi on samalla vyöhyketerapiahoitaja opiskelijoiden 1. kurssi.

Kurssi 2. 18-19.11. 2023

Stressin vaikutukset kehoon ja mieleen ja miten taltuttaa stressiä. Miten persoonallisuus ja temperamentti vaikuttavat stressinsietokykyyn?  Hengitys- ja rentoutusharjoituksia,  suggestioita sekä mielikuvatyöskentelyn perusteita. Ravinnon merkitys stressissä. Rentoutusunelmahoidon opettelu. Hoidossa käsitellään pää, kädet ja jalat sekä käytetään pienimuotoisesti aromaterapiaöljyjä.

Kurssi on samalla vyöhyketerapian diplomiosion kurssi.

Kurssi 3. 10-11.02.2024

Vyöhyketerapian kertausta. Stressinlievityksessä ja rentoutuksessa käytettäviä vyöhykkeitä omana hoitokoosteena ja hoitoa tehostavia akupisteitä sekä korvien pisteitä rentoutukseen. Rentoutusharjoitusten yhdistäminen hoitoon.

Kurssi 4.  13-14.04.2024

Aromaöljyjen ja yrttien käyttö hoidossa. Hoitokokonaisuuden harjoittelua. Todistusten jako.

 

 

Hinnat ja majoittuminen Frantsilassa:

Jokaisen koulutusviikonlopun hinta on 270 € (sis alv). Hinta sisältää opetuksen, monisteet, todistuksen ja käytettävät hoitotuotteet sekä la-su lounaspaketit seisovasta pöydästä ja teet/ kahvit. Frantsilassa tarjoiltava ruoka on luomuvoittoista, laktoositonta kasvisruokaa. Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa etukäteen.

Majoituspaketti sisältää lisäksi päivällisen, iltateen, aamiaisen ja lauantai-illan yrttisaunan.
Majoituspaketin hinta kurssimaksun lisäksi omin liinavaattein on 90 € (sis. alv). Liinavaatteet voi
myös vuokrata hintaan 30€/ vkl.

Koulutuksen voi maksaa kerralla kokonaan tai erissä esim. kurssi kerrallaan.  Ilmoittautuminen koskee kuitenkin koko koulutusta. Poikkeuksena on 1. kurssi, johon voi osallistua omana osionaan, mikäli ryhmässä on tilaa.

Kurssilaiset saavat kurssikeskuksen yrttipuodissa Frantsilan luomutuotteista 10% alennuksen.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot:
Ilmoittautuminen tapahtuu Frantsilan hyvän olon keskuksen kurssikalenterin
nettikaavakkeella. Kts. peruutusohjeet, jotka löydät Frantsilan hyvän olon keskuksen nettisivujen
kurssikalenterin alusta.

Kurssitiedustelut:
Raija Pullinen, vastaava kouluttaja, raija.pullinen@gmail.com

Majoitus- ja ruokatiedustelut, laskutus:
Aija Lento, puh. 040-5918742, aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi

Oikeudet muutoksiin pidätetään.